Створення сайтів, розробка сайтів, Київ, Україна або як створити сайт-лідер ніші - Evergreen, веб студія, замовити сайт 8 Створення сайтів, розробка сайтів, Київ, Україна або як створити сайт-лідер ніші - Evergreen, веб студія, замовити сайт 9 Створення сайтів, розробка сайтів, Київ, Україна або як створити сайт-лідер ніші - Evergreen, веб студія, замовити сайт 10

Створення сайтів: що важливо?

#SaaS

Ця стаття систематизує основні принципи створення сайту і наші підходи.

Розробка сайту - це питання бізнесу. Визначте, яке завдання буде вирішувати ваш сайт

Це означає, що немає сенсу починати створення сайтів з пошуку сайтів-прикладів або пошуку веб-студії. Потрібно почати з постановки цілей. Для чого вашому бізнесу потрібен сайт? Давайте подивимося, з якими запитами приходять клієнти в Evergreen:

  • створення сайту для представництва компанії в мережі – для цього зазвичай створюються односторінкові сайти – лендинги . На одній сторінці в декількох основних блоках ми пишемо, чим ви займаєтеся, ваші основні переваги, чому потрібно зв'язатися з вами, відгуки або приклади, контакти;
  • розробка сайту для збільшення продажів вашого існуючого бізнесу – для цього створюються сайти, що продають, інтернет-магазини, знов-таки, лендинги, сайти-каталоги;
  • розробка повноцінного інтернет-бізнесу – якщо у вас є ідея порталу або сервісу, який буде монетизуватися на трафіку або функції якого ви будете продавати по моделі SAAS прямим клієнтам;
  • корпоративні клієнти приходять, коли потрібно розробити складний корпоративний сайт, який був би інтегрований з внутрішніми системами.

Це не повний список цілей. Головне, для початку розробки визначте, яку мету ставите ви.  

Веб студія – це або руки, або бізнес-консультант

Для того, щоб створити сайт, який буде лідером вашої ніші, ставтеся до компанії, яка виконує для вас створення сайту як до консультанта, а не як до виконавця. Ставте високі вимоги і контролюйте одержуваний результат з точки зору бізнесу. І вибирайте веб студію, що здатна працювати на такому рівні.

Для того, щоб не помилитися з вибором підрядника для створення сайту, уважно вивчіть методологію роботи компанії та які послуги вона насправді надає. Вибирайте веб-студію, що відповідає масштабу вашого проекту.

Веб-студія - це узагальнене поняття, за яким можуть ховатися дуже різні за досвідом, підходом і рівнем компанії. Це приблизно як "торгова компанія" – ми можемо говоримо про невеликий магазин, можемо про всесвітню мережу супермаркетів.  

З нашого досвіду, веб-студії поділяються на декілька великих класів:

  1. Індивідуальні розробники або фрілансери – можуть бути дуже різні за рівнем. Зазвичай прості речі роблять швидко, складні - довго. Оскільки одна людина рідко добре робить і дизайн, і верстку, і розробку, зробити досить складний сайт не вийде, але зробити простий сайт або лендинг або доручити частину роботи можна.
  2. Маленька веб-студія з 2-5 осіб. Зазвичай береться за розробку сайтів в своєму регіоні, наприклад, створення сайтів в Києві і переважно працює з обмеженим пулом технологій, надаючи перевагу шаблонам і стандартним модулям. Зазвичай такі команди можуть впоратися з досить простими сайтами на хорошому рівні.
  3. Невелика команда з 6-10 чоловік. Такі веб-студії можуть непогано справлятися з розробкою сайтів на конкретних технологіях. Наприклад, розробка сайтів на Modx. Або розробка на Wordpress. У такій компанії вже є процеси і їй можна довірити створення середнього за розміром проекту на стандартних технологіях.
  4. Середня за розміром команда з 12-20 чоловік. Коли веб-студія перевищує 10 осіб, зазвичай в ній вже з'являються процеси управління проектами, підтримки і розвитку проектів після запуску. Такі компанії часто пропонують як розробку сайту, так і послуги з просування. Така компанія часто може спроектувати, виконати і супроводити досить складні проекти.
  5. Велика багатопрофільна команда – коли веб-студія переростає власне розробку сайтів та починає розуміти, що потрібна розробка стратегії, план просування в різних каналах, набирає компетенцію і вже може гарантувати продажі, дзвінки, заявки, конверсії; вона перестає бути веб-студією і стає digital-агентством. Такий компанії можна довірити не тільки створення сайту, але і турботу про його маркетинг.
  6. Велика команда різнопланових фахівців з фокусом на технології. Зазвичай складні IT-продукти, такі як соціальні мережі, SAAS, хмарні програми не створюють веб-студії. Їх створюють outsource-компанії або проектні компанії, які знають методології розробки і мають достатню кількість кваліфікованих фахівців.  

Яку вибрати компанію для розробки вашого проекту? Ту, яка найкращим чином досягне вашої бізнес-мети. Evergreen в своєму підході ставить цілі бізнесу на перше місце. Ми фокусуємося на бізнесі, а технології вважаємо вторинними і вибираємо їх, ґрунтуючись на цілях. Сам по собі цей підхід більше підходить для розробки середніх і великих сайтів: створення маленьких сайтів більше підходить для маленьких компаній, які сфокусовані на тому, щоб все швидко зробити на базі готових рішень.

Не економте на розробці сайту

Я бачив сотні прикладів, коли через бажання заощадити компанії або окремі люди втрачали час і поверталися до створення сайту з нуля. Були випадки, що і не один раз.  

Не економити на створенні сайту не означає "бездумно платити стільки, скільки просить веб-студія". Просто добре поставте мету розробки сайту, виберіть компанію, яка здатна досягти цієї мети найкращим чином і заплатіть ту ціну, якої дійсно варта робота.  

Якщо ви маєте мінімальний бюджет - найміть фрілансера або використовуйте безкоштовні конструктори типу WIX для того, щоб розробити сайт самостійно. Повірте, створити простий сайт зовсім нескладно. Цьому присвячено безліч статей і уроків, а сучасні конструктори настільки прості, що з ними дасть раду і школяр.  

Але, якщо ви хочете дійсно сайт для бізнесу - вам варто витратити деякий час для того, щоб визначити, скільки коштує така розробка.  

Evergreen працює в верхньому і середньому цінових сегментах. Це означає, що ми розробляємо складні сайти, і наші послуги коштують дорого, дорожче багатьох на ринку. Клієнти часто вибирають нас навіть при тому, що наша пропозиція на 40% і вище дорожча від найближчого конкурента, тому що ми робимо те, чого інші не можуть, по процесах, які гарантують терміни, якість і результат.

Створення сайту - ітераційний процес

Це означає, що ви не створите сайт один раз і назавжди. Як мінімум тому, що кожні 2-3 роки поняття "гарний сайт" оновлюється, і сайти застарівають за дизайном і підходами. А головне, тому, що якщо ваш бізнес живе, то і сайт повинен жити і розвиватися разом з ним. Цю концепцію ми колись називали "живий сайт" – сайт, що відповідає потребам бізнесу, оновлюється, розвивається. В умовах постійної зміни зовнішнього середовища, економічної невизначеності, живий сайт потрібен компанії як ніколи.  

Компанії, які розуміють це, які вкладають гроші в створення сайту як в бізнес-актив, відстежують конверсії та продажу з сайту, рахують рентабельність розробки, терміни окупності та щомісячний бюджет, який вони готові витрачати на підтримку сайту.

Таким чином вони розуміють, що часто нема потреби робити відразу величезний портал, можна почати з розробки мінімальної життєздатної версії (MVP) і від місяця до місяця розвивати проект, коректуючи завдання, виходячи з бізнес-реальності. За такого процесу ми виростили сайти наших клієнтів, які зараз є безумовними лідерами своєї ніші.  

Замовити сайт може кожен, отримати результат - один із десяти

Це тема окремої розмови, але чи ви коли-небудь вивчали статистику щодо успішного запуску проектів із розробки сайтів? На нашу скромну думку, на ринку успішно запускається тільки один проект з десяти, а деякі наші колеги стверджують, що статистика ще гірша. Чому?  

Причини описані в пунктах вище:

  1. Замовники погано розуміють цілі створення сайту.
  2. Неправильно вибирають веб-студію для розробки сайту (занадто маленька і недосвідчена команда для розробки великого і високотехнологічного порталу – найбільш частий випадок такої помилки).
  3. Економлять на розробці на шкоду процесам і якості або намагаються силами дуже низькооплачуваних фахівців запустити дуже дорогі проекти.
  4. Не розуміють можливості поетапної розробки і розвитку, намагаються відразу запустити величезний проект, в результаті грузнуть в деталях, або сайт з такою величезною кількістю функцій просто "не злітає"- він незрозумілий відвідувачеві і нерентабельний для бізнесу.

Я як керуючий партнер пишаюся результатами Evergreen у створенні сайтів, тому що зараз у нас запускається і приносить результати 100% створених сайтів. Тобто всі проекти, які ми беремо в роботу – результативні.

Як ми досягли такого рівня? У нас є процеси щодо прийняття проектів в роботу, ми можемо налагодити процес вироблення вимоги навіть у дуже складному середовищі: наприклад, великої міжнародної компанії серед представників різних департаментів - та інтегрувати це в єдину форму. Ми спираємося на бізнес-завдання і консультуємо наших клієнтів, як саме їх досягти.

Створення сайтів Київ - не найкращий запит, щоб знайти веб-студію

Серйозно, ви б шукали бізнес-партнера за запитом "партнер для бізнесу, Київ"? Ставтеся до веб-студії як до бізнес-партнера, вимагайте з неї, як з партнера, і результат перевершить ваші очікування.

І якщо ви вже дочитали до цієї точки, значить, як мінімум наш текст цікавий, а це вже означає, що у нас є шанс переконати вас працювати за сучасним техпроцесом і створити сайт, котрий буде лідером вашої ніші.  

Працюйте з найкращими і найбільш якісними. В цілому, якщо ви хочете знайти класну веб-студію, ІТ-компанію, компанію-розробника сайтів, ми рекомендуємо дивитися на позиції в галузевих рейтингах, а також кількість нагород. На зараз у нас 6 різних нагород і номінацій, а також з 1 по 10 місця в різних категоріях на IT Rating і CMS Magazine.  

З 2009 року ми розробили 150 проектів і 19 з них ми супроводжуємо на підтримці дотепер.

Звертайтеся до нас із будь-якого питання, і ми будемо раді вас проконсультувати!

13.09.2016
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.