Як рішення Artificial Intelligence допоможуть підвищити врожайність  8 Як рішення Artificial Intelligence допоможуть підвищити врожайність  9 Як рішення Artificial Intelligence допоможуть підвищити врожайність  10

Як збирати в 2,5 рази більше врожаю з поля в сезон, витрачаючи менше зусиль. Розробка штучного інтелекту допоможе

#Машинне навчання #Нейронні мережі #Галузеві рішення

Засіваючи поле, ви хочете точно знати, який урожай отримаєте. І підвищити урожай минулих років. Заздалегідь спланувати зберігання продукції і логістику, домовитися про продажі і наперед прорахувати прибуток. А ще - отримати максимальний результат при мінімальних вкладеннях. Сьогодні все це можливо за допомогою систем штучного інтелекту в агросфері.

examples of artificial intelligence борьба с вредителями

https://www.behance.net

Система штучного інтелекту збирає інформацію по фотографіях рослин в період цвітіння/ вегетації, дані про погоду, шкідників, своєчасний поливі, захворювання рослин і використання добрив.

Всі ці дані відправляються на ваш смартфон, що дозволяє повністю контролювати процеси, що відбуваються на полях. І замість того, щоб грати з природою в везіння, математично точно прораховувати ризики і усувати їх, щоб отримати хороший урожай і подвійний прибуток.

Штучний інтелект в боротьбі з шкідниками

Аграрії знають: тля, слимаки, кліщі, капустянка, білокрилка, колорадський жук, та інші здатні знищити більшість врожаю. Однак використання інсектицидів до появи шкідників здатне завдати посівам не менше шкоди. Але за допомогою сучасних IT-технологій можна боротися з цими ризиками в сфері агробізнесу: знайти, відстежити і передбачити міграцію шкідників за допомогою супутників/ дронів.

examples of artificial intelligence дрон на полеhttps://www.behance.net

Як це працює:

Система використовує дані про погоду, напрямки руху комах і статистичну інформацію, зібрану за період від 5 і більше років, і допомагає визначити місце атаки на ваші посіви, а також підібрати найбільш дієві під кожен конкретний вид шкідника інсектициди. До того ж система підкаже необхідне дозування, площу і найкращий час їхнього розпилення для більш ефективної боротьби з шкідниками.

Влітку 2018 року техаський фермер Лукас Броуді дізнався про наближення попелиці до його Штату. Він подивився напрямок вітру і вирішив, що комахи атакують південно-західний край його ферми. Однак система штучного інтелекту, якою він користувався для моніторингу врожаю на полях, повідомила, що тля приземлилася на іншому краю його поля. У своїх спостереженнях фермер використовував особистий досвід + напрям вітру, а система штучного інтелекту об'єднала дані про нашестя попелиці за останні 5 років і знімки з супутника, що дозволило провести більш точні розрахунки.

Система розпізнавання захворювань посівів

Відомо, що надмірним поливом і удобренням можна зіпсувати навіть найкращий посадковий матеріал. Але і відсутність добрив може призвести до загибелі врожаю. Сучасні IT-технології допомагають знайти ідеальний баланс.

Як це працює:

Маючи доступ до фотографій зі супутника, система за фото визначає захворювання або дефіцит поживних речовин в рослинах, сигналізує на ваш смартфон і допомагає підібрати добрива/ хімію для усунення проблеми з огляду на реальний стан рослин і площу ураження хворобою.

Де завантажити додаток для підвищення врожаю:


Автоматизація процесів керування механізмами

Якщо вам хоч раз доводилося витрачати час, нерви або гроші через те, що тракторист запив і не зміг вийти на роботу, ви, напевно, мріяли одного разу зуміти обійтися без них. Тепер це можливо. Тому що важливі не тільки машини і обладнання в агробізнесі, а й уміння правильно їх використовувати.

Завдяки IT-технології самокерованих механізмів ви зможете особисто керувати всією технікою (включаючи системи автоматичного поливу), яка обслуговує ваші поля, перебуваючи в будь-якій точці світу і просто тримаючи смартфон в руках. 

Де шукати: http://harvestcroorobotics.com/ - додаток, що допомагає провести збір і упаковку полуниці.

Як штучний інтелект допомагає економити

За допомогою наших систем штучного інтелекту ви гарантовано економите на:

    • інсектицидах, гербіцидах, добривах (використовуючи їх лише локально, за прямим призначенням. До того ж ви не тільки зменшите витрати на засоби, а й знизите шанси, що шкідливі рослини вироблять стійкість до гербіцидів);
    • часу, паливі і робочій силі (завдяки системам автономного управління с/г транспортом ви зможете автономно побудувати оптимальний маршрут руху техніки по полю).

Факти про АІ

Чи треба при цьому економити на самих технологіях - порахуйте самі. А потім звертайтеся до нас: допоможемо зрозуміти, які саме системи потрібні для вашого бізнесу, підкажемо кращі сучасні рішення, щоб посіви приносили більше прибутку при менших витратах.

19.12.2018
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.