Система розпізнавання облич у реальному часі за фото або відео 8 Система розпізнавання облич у реальному часі за фото або відео 9 Система розпізнавання облич у реальному часі за фото або відео 10

Система розпізнавання осіб по фото або відео. Програмування нейронних мереж

#Машинне навчання #Нейронні мережі #Розпізнавання образів

Системи розпізнавання облич широко застосовуються у різних сферах бізнесу: для дистанційної верифікації клієнтів фінансових установ і банків, онлайн-страхування, безконтактної ідентифікації в логістиці тощо. Якщо ви шукаєте готовий сервіс розпізнавання облич, то вам буде цікаво дізнатись більше про Face ID — систему розпізнавання й порівняння облич на фото розробки Evergreen.

Сторінка Face ID

А тепер декілька слів про технологію.

Нейронні мережі, як ми звикли говорити, або глибоке навчання (Deep Learning, DL) - це специфічний тип машинного навчання (Machine Learning, ML). Вони дають нам можливість проводити розпізнавання осіб у реальному часі. У нас вийшла проста програма розпізнавання осіб з веб камери, відеоспостереження, або будь-яких інших фото чи відеоджерел. Про те, як вона працює - далі в нашій статті.

технологія розпізнавання облич (computer vision face recognition)

Система розпізнавання працює в три етапи:

етапи навчання нейромерж (computer vision face recognition)

1. Етап - завантаження даних в систему. Записуємо півхвилинне відео з обличчям людини в різних ракурсах із різною мімікою. Завантажуємо відео в систему і додаємо інформацію про людину (ім'я, прізвище, паспортні дані та ін.). На відео потрібно повернути голову на всі боки і зобразити декілька емоцій. Чим різноманітнішим буде отриманий матеріал - тим точнішим буде розпізнання цієї людини на практиці.

2. Етап - обробка інформації системою. На підставі розкадрування цього відео, робляться зліпки всіх унікальних міток особи (в зоні рота, носа, брів і підборіддя). Разом ці мітки формують масив даних, що відповідає конкретній особистості.

3. Етап - розпізнавання особи. У роботі система зчитує маркери кожної особи, яка потрапила в камеру, і звіряє з наявними в її пам'яті. У разі збігу система впізнає людину, зазвичай це займає пару секунд.

Маємо робочу систему, яка легко впроваджується в бізнес

Це система проста і легко масштабована. Процес запам'ятовування нового обличчя займає менше, ніж хвилину, і за наявності відеоматеріалів її можна оперативно навчити розпізнавати велику кількість людей.

У деяких країнах подібна технологія використовується в аеропорту для проходження митного контролю, в банках для контролю безпеки, в поліції для пошуку злочинців за допомогою міських камер, та інших випадках. Застосування їй знайдеться в різних сферах бізнесу від ресторанів з готелями до великих промислових комплексів.

сфери застосування нейросіток (computer vision face recognition)

Якщо хочете дізнатися, перспективи впровадження подібної системи в ваш бізнес - не соромтеся, пишіть нам!

01.10.2018
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.