Регуляторні норми для AI та Robotics: Evergreen та European AI Alliance 8 Регуляторні норми для AI та Robotics: Evergreen та European AI Alliance 9 Регуляторні норми для AI та Robotics: Evergreen та European AI Alliance 10

Evergreen та European AI Alliance. Створимо регуляторні норми для AI та Robotics разом

Штучний інтелект: вступ

Штучний інтелект, а також технології на його основі розвиваються величезними темпами і вже проникли в більшість сфер нашого щоденного життя. Не відстає від нього і роботизація, де збільшується як швидкість інтеграції з нашим побутом, так і швидкість роботи самих роботів.

З огляду на темпи, з якими навчаються машини, високорозвинені країни світу занепокоїлися наслідками для всіх нас. Адже питання правового регулювання в сфері штучного інтелекту і автономних систем поки що залишається відкритим. Як вирішувати суперечки, якщо ШІ(або AI) став причиною травми людини або аварії? Чи можна убезпечити громадян повністю? Чи довіряють самі люди технологіям ШІ?

Ситуація ускладнюється тим, що обивателі мало знають про справжні можливості ШІ і Robotics. Одні схильні до паніки, породженої страшилками із голлівудських блокбастерів, інші бояться, що штучний інтелект можуть використовувати для полювання за особистими даними, стеженням за людьми, кібератак або навіть запуску автономного зброї, якщо не ввести регуляцію на законодавчому рівні.

программные роботы, и роботы в кино - это совсем разные вещи

Кому ж віддати управління технологіями? Питання поки теж відкрите. З одного боку, краще за все з ними впораються технологічні компанії, з іншого - хто буде регулювати їх діяльність? Держава? Але кожна держава переслідує власні інтереси. Або краще довірити таку відповідальність недержавним міжнародним організаціям?

Очевидно, що для вирішення такого завдання потрібні відповіді на багато питань, пов'язаних з даними сферами технологій. Також необхідно виробити регуляторні норми в області штучного інтелекту і робототехніки. Тому Evergreen приєднався до ініціативи European AI Alliance, яка передбачає консультації експертів у галузі ШІ, юристів і бізнесу для досягнення цих цілей.

Технології вже сьогодні роблять світ простіше і зручніше. Ми в Evergreen зробимо все, що в наших силах, щоб при цьому вони робили його ще й безпечніше. Є ідеї? Пишіть, втілимо їх разом.

15.02.2019
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.