Системи розпізнавання облич - кейс оптимізації видачі кредитів у Системи розпізнавання облич - кейс оптимізації видачі кредитів у Системи розпізнавання облич - кейс оптимізації видачі кредитів у

Технологія розпізнавання облич широко використовується в фінансовому секторі — в рамках дотримання принципу «Знай свого клієнта» і з урахуванням посилення вимог до проведення фінансового моніторингу.

Зокрема, кредитні організації можуть використовувати систему розпізнавання облич FaceID від Evergreen для підтвердження надійних позичальників і виявлення самозванців.

Сторінка Face ID

Діяльність кредитних компаній нерозривно пов'язана зі специфічними для цієї ніші ризиками шахрайства, починаючи від «переклеєних фото» в паспорті й закінчуючи тим, що за оформленням кредиту звертаються люди зовні схожі на законного власника паспорта. Нерідко зустрічаються випадки отримання позики шахраями з залученням нечесних співробітників банку.

Процес видачі кредиту тривалий час не можна було автоматизувати. До недавнього часу при кожній новій позиці існувало безліч ручних перевірок, які створюють велике навантаження на менеджерів.

Головною метою «КредитМаркет» (ФК «ЦФР») у співпраці з нами було оптимізувати ручну верифікацію фото під час видачі кредитів. Для вирішення цього завдання ми впровадили систему розпізнавання осіб по фотографії, основану на нейронних мережах найкращої у світі хмарної платформи. Використання топової технології гарантує високу якість, необхідну для фінансової індустрії.

Системи розпізнавання облич - кейс оптимізації видачі кредитів у Для «КредитМаркет» ми створили технічне рішення, що виконує кілька функцій:

  • визначає наявність обличчя на скані/фотокопії документа;
  • порівнює обличчя на фотографіях.

Платформа визначає відсоток схожості клієнта з попередніми його фото в системі та на документі. При достатньому відсотку схожості процес верифікації відбувається автоматично, а видача кредиту, відповідно, швидше.

Впроваджена система розпізнавання облич вже сьогодні дозволяє «КредитМаркет»:

  1. Ідентифікувати шахраїв та убезпечити себе від наслідків роботи з ними.
  2. Використовувати менше ручної праці і зменшити навантаження на менеджерів.
  3. Прискорити процес видачі кредиту (як результат двох попередніх пунктів).
  4. Знизити частку кредитів, що не можна повернути, та витрат, пов’язаних із ними.

Довідкова інформація:

Фінансова Компанія «Центр Фінансових Рішень» надає кредити під торговою маркою «КредитМаркет», діючи на підставі ліцензії Держфінпослуг України АВ № 580561 від 11.01.2012.

ФК «ЦФР» (ТМ «КредитМаркет») є одним із лідерів ринку споживчого кредитування, активно конкурує з найбільшими роздрібними банками України.

«КредитМаркет» пропонує різноцільові кредити: на придбання побутової техніки та електроніки, меблів, будівництво, ремонтні роботи та інші потреби. Сьогодні «КредитМаркет» активно кредитує населення, здійснює перекредитування, а також підтримує розвиток приватного бізнесу.

31.10.2019
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.