D2L Brightspace чи Source LMS: що обрати? 8  D2L Brightspace чи Source LMS: що обрати? 9  D2L Brightspace чи Source LMS: що обрати? 10

Source LMS и D2L Brightspace: порівняння можливостей

#Галузеві рішення

Продовжуємо вивчати найбільш популярні системи для дистанційного навчання. У цій статті ми порівняли можливості Source LMS і D2L Brightspace: що спільного у цих систем, і в чому основні відмінності.

За допомогою LMS ви зможете зі зручного інтерфейсу управляти школою або навчальним закладом як єдиним цілим. D2L Brightspace - ще одна комплексна LMS для створення курсів й управління дистанційним навчанням.

Адмін-панель

У середовищі Brightspace замість адмін-панелі є інструменти адміністратора: створення та управління ролями (адміністратор, інструктор, учень та інші), редактор форм, управління віджетами і доступами, в тому числі до інструментів - може відрізнятися для різних користувачів.

Наше рішення. Всі основні можливості онлайн-платформи: ролі користувачів у системі (адміністратор, учитель, учень, модератор, платник, студент-платник), створюються курси, групи, чати. Передбачена роль "студент-платник" для повнолітніх учнів, які самі платять за навчання. Працюємо над створенням батьківського кабінету та блоку управління шкільною роком із підтримкою розкладів, електронних журналів - слідкуйте за оновленнями.

Адмін-панель

Комунікація

Для спілкування студентів і вчителів у D2L Brightspace використовуються Instant Messages - внутрішня електронна пошта та приватні чати: можна створити чат з одним співрозмовником або групою користувачів зі списку друзів.

Наше рішення. Вбудовані групові чати - їх можна створювати одночасно з формуванням студентських груп і курсів. Є окремі технічні чати для загальних повідомлень (у них можуть писати тільки викладачі або модератори). З групових чатів можна переходити в індивідуальні, а також до Whiteboard і безпосередньо до курсів. За необхідністю адмін може заблокувати доступ до віртуальної дошки або чатів для деяких учасників (наприклад, за порушення порядку).

Комунікація

Управління курсами і класами

Ви можете створювати курси в D2L Brightspace з нуля або використовуючи вже готові шаблони, доступні вашій організації. Є можливість додавати курси, лекції, створювати групи студентів, завдання, тести. Можна встановлювати віджети, змінювати налаштування домашньої сторінки - можливостей багато. Управління навчанням не вимагає особливих зусиль.

Наше рішення. Функціонал Source LMS простіший у порівнянні з D2L. Додаткові функції можна доопрацювати на замовлення (наприклад, можливість розбити великі групи на секції). Функція, що не має в інших LMS: при створенні користувачів і курсів ви можете обрати форму навчання (повна або екстернат) - від цього залежатиме доступ учасників до всіх або тільки до обраних матеріалів (курс створюється один для всіх).

Керування курсами та класами

Інтерфейс учителя й учня

І викладачі, і учні бачать свої курси й отримують доступ до матеріалів, завдань і журналів з оцінками. На домашнюю сторінку курсів можна додавати віджети. Особливість інтерфейсу D2L Brightspace полягає в тому, що у верхній частині екрану завжди відображається панель інструментів (у залежності від ролі користувача, деякі з них будуть чи не будуть доступні) і кнопки швидкого виклику функцій: "Мої курси", повідомлення, сповіщення, особистий кабінет тощо. Вигляд для студента D2L Brightspace:

Інтерфейс

Наше рішення. Простіший інтерфейс: доступ до курсів і чатів, перегляд матеріалів курсу. На запрошення викладача в чаті учні можуть переходити до Whiteboard (у режим перегляду з можливістю спілкуватися по відео- й аудіозв'язку), де вчитель виступає у ролі модератора.

Завдання і тести

Функціонал Brightspace пропонує широкі можливості для створення завдань і тестів, до уроків можна прикріплювати форуми й/або дискусії. При створенні тестів можна використовувати різні типи питань ( "так/ні", мультивибір, одну правильну відповідь, текстове поле тощо). Є можливість генерувати тести випадковим чином: попередньо потрібно створити базу запитань і робити вибірку з цієї бази. Підтримуються різні шкали оцінок і системи оцінювання, електронні журнали.

Наше рішення. Весь базовий функціонал для створення завдань і тестів на стороні вчителя - на даний момент. Різні типи питань, можливість вибору шкали оцінювання (5, 12 або 100-бальна), перевірка в ручному або автоматичному режимі, обмеження за часом на проходження тесту і інші додаткові налаштування. Працюємо над створенням електронних журналів і розширенням функціоналу - слідкуйте за оновленнями.

Завдання та тестиWhiteboard

У системі D2L Brightspace не реалізована підтримка Whiteboard.

Наше рішення. Вбудована Whiteboard є однією з ключових особливостей нашої системи. Учитель може створити віртуальну дошку з чату та запросити в неї учнів. Тут можна писати формули, малювати, включати режим відеоконференції, демонстрації екрану або спілкуватися тільки голосом. Учні можуть тільки переглядати дошку, використовувати віртуальні указки, наводити їх на цікаві області на екрані, включати камеру або використовувати тільки аудіо та багато іншого.

Whiteboard

Порівняємо окремі функції D2L Brightspace та Source LMS:

SourceLMS

D2L Brightspace

Курси/ Студенти/ Викладачі

Так

Так

Можливість створювати лекції, задання, тести

Так

Так

Можливість створювати уроки 

(лекція + завдання + тест)

Так

Ні

SMS у системі

Так

Ні

Групові чати

Так

Тільки приватні повідомлення

Різні обмежені форми навчання в одному курсі (різні завдання для різних форм)

Так

Ні

Різний доступ до загальних завдань/тестів

Так

Ні

Редактор html

Так

Так

Панель адміністратора

Так

Ні

Вбудована Whiteboard

Так

Ні

Вартість

Залежить від обраного тарифного плану

На запит

Якщо у вас залишилися додаткові питання щодо функціоналу, ідеї або побажання - звертайтеся до нас. Зв'яжіться з нами, якщо ви хочете замовити готову LMS або протестувати демо. Ми будемо раді допомогти вашій команді в організації дистанційного навчання, а також готові налаштувати систему під ваші індивідуальні вимоги і процеси.

 

05.05.2020
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.