Source LMS vs Google Classroom: що обрати? 8 Source LMS vs Google Classroom: що обрати? 9 Source LMS vs Google Classroom: що обрати? 10

Source LMS і Google Classroom: порівняння можливостей

#Галузеві рішення

Ми порівняли можливості Source LMS та інших популярних платформ для дистанційного навчання. Сьогодні поговоримо про те, як виглядає процес навчання в Google Classroom, і що може запропонувати система Source LMS.

Google Classroom - веб-сервіс, спочатку розроблений для навчальних закладів із метою спростити процес обміну інформацією між учнями і вчителями. Платформа працює з використанням інших інструментів Google: Google Drive, Google Docs, Sheets and Slides, Gmail тощо.

Адмін-панель

Панель адміністратора в Google Classroom дозволяє управляти курсами і списками учнів, а також створювати спільні повідомлення для всіх потоків. Ролі користувачів у системі не передбачені. Адмін для вчителя виглядає так:

Адмін-панель

Наше рішення. Панель адміністратора дозволяє додавати вчителів, учнів (слухачів курсу), групи студентів, групові чати та курси. Обрати роль користувача в системі можна при створенні його картки.

Комунікація

Для спілкування в Google Classroom можна використовувати електронну пошту, залишати коментарі у файлах або створювати оголошення. Цього явно недостатньо для спілкування в реальному часі - доведеться використовувати месенджери, інші інструменти Google (Hangouts, Meet) або аналогічні програми.

Наше рішення. Вбудований модуль "Чат" дозволяє створювати групові та приватні чати для вчителів і учнів та технічні чати для розсилки загальних повідомлень. Прямо з чату можна перейти у віртуальний клас - Whiteboard.

Комунікація

Керування курсами та класами

У Google Classroom курси можна створювати з облікового запису вчителя - у вигляді окремих папок на Google Drive. При створенні курсу автоматично генерується ключ - він знадобиться вашим студентам для доступу до навчальних матеріалів.

Наше рішення. Курси, групи учнів і класи можна створювати в панелі адміністратора. Вчителі можуть керувати вмістом курсів, учні - переглядати лекції, виконувати завдання, завантажувати додаткові навчальні матеріали. Коди доступу вручну розсилати не потрібно: курси будуть доступні тим, хто до них прикріплений.

Керування курсами та класами

Інтерфейс учителя й учня

У Google Classroom немає окремого інтерфейсу для учнів, все в базовому вигляді: робота з документами Google, доступ до курсів за кодом або посиланням. Вид для вчителя - панель управління курсами, що ми згадували вище.

Наше рішення. Інтерфейс системи максимально зрозумілий і зручний, є вид на курси чати, групи студентів. Учні можуть на запрошення вчителя переходити до Whiteboard прямо з чату (тільки в режимі перегляду) і продовжувати спілкування у віртуальному класі.

Інтерфейс

Завдання і тести

Завдання в Google Classroom створюються у вигляді гугл-документів і тестів. З тестами працювати незручно, принцип створення (і типи тестів) досить сумнівний. У таблиці оцінок відображаються тільки "потоки" і дати, що теж не цілком зручно. Для завдань можна задавати обмеження у термінах виконання.

Наше рішення. Ми пропонуємо готовий функціонал створення тестів і завдань для вчителів із підтримкою декількох шкал оцінювання (5, 12 і 100-бальна). Перевірка тестів може відбуватися в автоматичному або ручному режимі (для завдань, де учні повинні вписати свою відповідь). У наступних оновленнях будуть додані електронні журнали і не тільки - стежте за релізами.


Завдання та тести

Whiteboard

Google Classroom не передбачає наявності вбудованої віртуальної дошки. Вайтборди можна створювати, наприклад, у Padlet або використовувати інші інструменти.

Наше рішення. У Source LMS є вбудована віртуальна дошка: учитель може створити її в чаті та відправити запрошення учням. На дошці можна писати формули, малювати, включати режим демонстрації екрану, спілкуватися з використанням відеозв'язку або тільки голосом.

Whiteboard

Ми порівняли окремі функції Source LMS і Google Classroom, і для зручності звели їх у таблицю:

SourceLMS

Google Classroom

Курси/ Студенти/Викладачі

Так

Так

Можливість створювати лекції, задання, тести

Так

Так

Можливість створювати уроки 

(лекція + завдання + тест)

Так

Частково, у вигляді Google документів.

SMS у системі

Так

Ні

Групові чати

Так

Ні

Різні обмежені форми навчання в одному курсі (різні завдання для різних форм)

Так

Ні

Різний доступ до загальних завдань/тестів

Так

Так, йдеться про Google документи

Редактор html

Так

Ні

Панель адміністратора

Так

Так

Вбудована Whiteboard

Так

Ні

Вартість

Залежить від обраного тарифного плану

Безкоштовно, потрібен обліковий запис Google


Хочете дізнатися більше про можливості функціоналу або у вас є додаткові ідеї і пропозиції? Якщо бажаєте замовити у нас готову систему або спробувати демо - зв'яжіться з нами без зволікання. Ми допоможемо вам перейти на дистанційне навчання в найкоротші терміни.

24.04.2020
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.