Розробка ПЗ для навчальної організації 8 Розробка ПЗ для навчальної організації 9 Розробка ПЗ для навчальної організації 10

Система управління навчальною організацією онлайн

#Галузеві рішення #Бізнес

Школа, внз, навчальний центр, навіть мовні курси або автошкола постійно працюють з великою кількістю людей, які змінюються з певною періодичністю (по закінченню кожного навчального терміну). Для будь-якої навчальної організації важливо мати систему управління, що дозволяє моніторити відвідуваність та успішність учнів, надходження оплати за навчання, перевіряти домашні завдання, відповідати на питання в загальному чаті й особисто.

Також для якісної роботи дуже важливо формувати звіти, як державного зразка, так і для власного управлінського аналізу та обліку. І все це можна робити на одній платформі. Система управління школою / навчальним центром (School Management System) може бути частиною системи дистанційного навчання (LMS). Детальніше про розробку системи дистанційного навчання (СДО) читайте тут.

Програма для управління навчальним центром

Існує велика кількість готових систем для управління навчальними центрами.

Умовно їх можна поділити на три групи:

  • Open Source системи. Їх ви можете налаштувати самостійно до певного рівня, а потім вам знадобиться програміст;
  • Спеціалізовані коробкові системи. Для їх налаштування знадобляться додаткові послуги по впровадженню;
  • Хмарні (SaaS) системи підійдуть, в основному, невеликим навчальним центрам.

Ми в Evergreen маємо досвід розробки та проектування систем управління школою і навчальними центрами. У разі, якщо готове ПЗ не підходить вам із тих чи інших причин, ми допоможемо створити варіант, що вирішить потреби саме вашої навчальної організації. Детальніше про наш досвід в eLearning читайте тут.

Програма автоматизації навчального центру

Автоматизація навчального процесу відчутно полегшує навчання для учнів і робочий процес для вчителів.

Наприклад, усі необхідні дані знаходяться в готових папках із простим і зручним доступом, виконані і нові завдання сортуються автоматично, рейтинг кращих учнів формується автоматично, фіксується кількість спроб скласти іспит і всі результати. Також можна автоматизувати будь-які процеси, потрібні конкретно вам: складати звіти натисканням декількох кнопок і т. п.

Основні вимоги, що висуваються для системи автоматизації шкільного процесу:

  1. Можливість спілкування між учнями. Здійснюється в такий спосіб: створюється виділений простір для спілкування між учнями, вчителями та керівництвом школи, не заповнений рекламними матеріалами або зайвою інформацією. По суті, це внутрішній чат або навіть власна соцмережа.
  2. Система навчання. Сюди входить створення курсів навчання (предметів), що дотримуються перевіреної системи навчання: тема, урок, лекція, завдання, тест. Сюди ж входить управління розкладом. Така система дозволяє проводити повноцінне навчання відповідно до стандартів освіти, затверджених Міністерством освіти і навчальній програмі школи.
  3. Система школи. Включає в себе комплексну обробку результатів навчання, виставлення оцінок за пройдені теми, у тому числі і в автоматичному режимі (тести, що не потребують перевірки вчителем), нагадування вчителю, коли потрібно перевірити роботи ( "ручний режим" завдання). Також сюди входить система обробки оцінок, щоб скласти "Журнал оцінок" аналогічний до шкільного та ведення звітних документів, на підставі яких учневі видається атестат про закінчення шкільної програми. Завдяки цьому учень зможе в подальшому вступити у будь-який навчальний заклад.
  4. Система управління ресурсами і фінансами: управління матеріальними активами навчального центру, оплатами і виплатами.

Управління системою відбувається шляхом створення груп (класів), до яких прикріплюється учитель, куратор і набір курсів, що відповідає даній групі. Учень підключається до системи в залежності від його форми навчання, матеріалів, курсів, що повинен освоїти у процесі навчання. Учитель же може контролювати виконання всіх завдань: чи встигає учень за розкладом і послідовністю тем, наскільки він їх зрозумів і яку оцінку заробив.

У нас в Evergreen є досвід розробки подібних систем управління. Якщо ви зацікавлені в розробці власної системи управління навчальною організацією, будемо раді проконсультувати вас і розробити ту, що вирішить саме ваші завдання.

Кейс впровадження системи управління школою 

Ми в Evergreen розробили систему управління школою "Джерело". Система "Джерело" представляє собою систему, адаптовану як для загальноосвітніх шкіл, так і для спеціалізованих навчальних центрів, наприклад, автошкіл.

Система складається з комунікаційного модуля "Чат", в якому можна створювати групи, де учні і вчителі обмінюються повідомленнями, відправляють файли, відео тощо. Також у чаті можна запускати інтерактивну дошку для пояснення матеріалу або обговорення.

Чат "Джерело"

Більше про кейс “Джерело” читайте тут.

Також зверніть увагу на систему дистанційного навчання "Курси". На її базі можна створювати курси, керувати темами, уроками, завданнями і тестами. Учитель у цій системі може створювати цілі курси, а учень їх проходити.

Приклад створення завдання

Якщо вам цікаво впровадження цієї системи у вашому навчальному центрі, зв'яжіться з нами. Ми, Evergreen, є авторизованим започатківцем цієї системи і допоможемо вам з усіма питаннями.

16.12.2019
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.