Розробка e-learning ПЗ для навчання онлайн 8 Розробка e-learning ПЗ для навчання онлайн 9 Розробка e-learning ПЗ для навчання онлайн 10

Розробка системи дистанційного навчання (LMS)

#Галузеві рішення

Системи дистанційного навчання  (англ LMS — Learning Management Software)  — програмне забезпечення, що дозволяє створювати навчальні курси, тести та керувати навчальним процесом у цілому.

Ми в Evergreen вирішували кейси, пов'язані з наступними напрямками систем дистанційного навчання: корпоративне навчання, онлайн-системи навчання іноземним мовам, навчання машиністів у метрополітені, навчання учнів загальноосвітньої школи і ряд інших.

Розробка e-learning платформи для навчання онлайн

Сучасна e-learning платформа для навчання повинна відповідати певним потребам учнів, вчителів та організаторів школи. Залежно від сфери навчання (загальноосвітня школа, корпоративне навчання і т.п.) платформі потрібні різні функції, оскільки портрети і вимоги користувачів системи теж різні.

Система взаємодії

Вимоги з боку учня:

  • доступ до системи з будь-якого пристрою;
  • мобільні додатки для навчання (окремий тренд - мобільне навчання, m-Learning);
  • мультимедійні формати, гейміфікація (особливо для дітей і підлітків);
  • інтерфейс спілкування з учителем, можливість швидко зв'язатися й обговорити питання, що цікавить;
  • зручні інтерфейси курсів, уроків, тестів;
  • зрозуміла система оцінювання, можливість бачити свій прогрес;
  • швидко знаходити, який урок потрібно виконати зараз.

Вимоги з боку вчителя:

  • зручні інтерфейси створення курсів, тестів;
  • інтерфейси спілкування з окремими учнями, групами учнів;
  • доступ до списку предметів, що він викладає;
  • можливість перевіряти надіслані учнями матеріали, виставляти оцінки.

Вимоги з боку школи:

  • можливість створювати акаунти вчителів та інших працівників;
  • можливість створювати акаунти учня (а для середньої школи ще й його батьків);
  • доступ до даних про співробітників і учнів;
  • доступ до оцінок і статистики по кожному класу;
  • доступ до статистики по оплатах.

Розробка онлайн-платформи для навчання

На сьогодні розроблена величезна кількість онлайн-платформ для навчання. Усі вони діляться на наступні групи:

  • open source LMS (наприклад, Moodle). Клієнт може самостійно налаштувати їх до певного рівня. Потім потрібна допомога програміста;
  • LMS як плагіни до CMS (наприклад, WP LMS). Вони дають базові можливості Системи Дистанційного Навчання і не витримують високого навантаження
  • хмарні LMS (серед них TalentLMS). Дуже добре підходять, щоб швидко і без особливих витрат запустити онлайн-навчання, але будуть непомірно дорогими, коли йдеться про кілька сотень або тисяч учнів;
  • еnterprise LMS. Створені для корпоративного навчання, часто інтегровані з системами оцінки персоналу. Зазвичай ці платформи дуже дорогі;
  • спеціальні Системи Дистанційного Навчання для ВНЗ. Таких не дуже багато, але вони мають характерну рису - висока ціна.

При цьому окремі вузькоспеціалізовані ніші зазвичай вимагають розробки систем дистанційного навчання під конкретну задачу. У нас в Evergreen є досвід розробки платформ онлайн-навчання в різних нішах, і ми з радістю допоможемо реалізувати вашу ідею.

Розробка Системи Дистанційного Навчання: кейси

Для школи дистанційного навчання "Джерело" ми розробили систему, що дозволяє проводити навчання відповідно до стандартів Міністерства освіти і шкільної програми на віддаленій основі. Де б не знаходився учень, при наявності доступу до інтернету він завжди може отримати консультацію вчителя, ознайомитися з навчальними матеріалами та здати контрольні та іспити згідно з вимогами шкільної програми.

Зовнішній вигляд

Ця система дозволяє отримувати освіту та атестат про закінчення середньої школи України, незалежно від того, де знаходиться учень. У сучасному світі ця система дуже важлива: вона дозволяє не випадати з навчального процесу учням, які часто переїжджають через різні обставини.

Крім цього проекту наші фахівці розробили курс електротехніки для техшколи київського метрополітену, тренажер машиніста метрополітену, платформи для онлайн-навчання англійської мови, власну whiteboard (віртуальну дошку) для проведення онлайн-лекцій, а також брали участь у впровадженні LMS у школу EMPO, в безлічі корпоративних e-Learning і ряді інших цікавих проектів.

Скільки коштує розробка платформи дистанційного навчання?

Вартість розробки платформи дистанційного навчання безпосередньо залежить від того, скільки функцій та якої складності потрібно втілити у проекті. Якщо вам потрібен чат, то які можливості він буде надавати (чат один на один, груповий чат, можливість створювати окремі чати для кожного класу і кожного предмета, можливість підключати демонстрацію дошки). Якщо вам потрібна можливість створювати окремі курси, важливо розуміти функціонал, потрібний на платформі.

Перш, ніж розраховувати вартість створення платформи, необхідна особиста зустріч із замовником. Це - перший і обов'язковий етап роботи, під час якого ми визначаємо, що саме допоможе вам досягти бажаних результатів. Іноді буває, що замовник думає, що йому потрібен новий сайт, а насправді для нього кориснішим буде мобільний додаток. Саме тому нам так важливо глибоко пізнати ваша справа і вашу ідею.

Є ідея? Звертайтеся. Створимо платформу для дистанційного навчання, заточену під потреби вашого бізнесу.

17.12.2019
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.