Розробка сайту для держслужби фінансового моніторингу України  8 Розробка сайту для держслужби фінансового моніторингу України  9 Розробка сайту для держслужби фінансового моніторингу України  10

Державна служба фінансового моніторингу України

#Кейси

У рамках Європейської Антикорупційної Ініціативою (EUACI) команда Evergreen розробила новий формат інформаційного порталу Державної служби фінансового моніторингу України. Проект був профінансований Європейським Союзом і зайняв особливе місце в нашому портфоліо, оскільки при його створенні довелося враховувати ряд непростих технічних і організаційних моментів.

Сайт ДСФМ України

Сайт виконаний за рекомендаціями дизайн-системи державних сайтів України (https://design.gov.ua/ua). Ця дизайн-система містить у собі набір елементів інтерфейсу та принципів їх використання, рекомендованих до застосування державними сайтами України. Таким чином він відповідає затвердженим принципам зовнішнього вигляду державних сайтів.

Відповідно до світових стандартів, вебсайт також адаптований під потреби людей з вадами зору, яких на сьогодні у всьому світі налічується близько 250 млн, а в Україні приблизно 1,5 млн. В окремій статті ми вже писали про те, як працює версія для слабозорих, а тут хочемо коротко нагадати: це окремий модуль, що можна застосувати практично на будь-якому сайті.

Сайт Нац поліції

З технічної точки зору проект цікавий тим, що передбачав крім безпосередньо розробки сайту інтеграцію з БД служби фінансового моніторингу та безпечного обміну даними для вивантаження на сайт. Також цей проект технічно розгорнутий на декількох серверах із відпрацьованою системою захисту.

Для учасників технічної команди "родзинкою" цього проекту також стали високі вимоги з безпеки. У побут навіть увійшло слово "бункер": так ми називали кімнату, де стояв термінальний комп'ютер, на який приходили тимчасові доступи до сервера ГСФМУ. Чи варто говорити, що про віддалений доступ та інші звичні нам засоби адміністрування у мовленні навіть не йшлося? :)

У рамках проекту зі створення сайту команда Evergreen пройшла повний цикл розробки: від UX проектування, розробки прототипу і побудови архітектури сайту, до безпосередньої реалізації, приймального тестування і підготовки навчальних матеріалів і документації на проект. Хочемо окремо подякувати команді EUACI і ГСФМУ за комунікативність і професіоналізм. На сьогодні цей проект - один із найцікавіших і трудомістких серед створених нами за участю міжнародних донорів для державних інститутів України.

Адреса сайту: https://www.fiu.gov.ua/ 

06.12.2019
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.