Міні-кейс створення UX UI дизайну для системи управління агробізнесом Forland

Forland - система управління аграрним бізнесом шляхом автоматизації і управління ресурсами. Вона дозволяє легко планувати, моніторити і аналізувати будь-яку діяльність в агро господарствах. Основний канал продажів продуктів Форланд - проведення презентацій і застарілий громіздкий інтерфейс - не сприяв продажам.

Система Forland має широкий функціонал, з яким важко було справлятися без великої кількості інструкцій та спеціальних інструктажів. Раніше співробітникам агрокомпаній необхідно було кілька тижнів навчатися, і тільки потім приступати до користування системою. Також непродуманий дизайн провокував часті звернення до служби підтримай компанії Форланд з боку їх клієнтів. Користувачі часто не розуміли чи збереглися дані, як знайти потрібний пункт або вийти з таблиці / картки.

Нашим завданням було спростити систему, зробити її красивою, сучасною, зручною і інтуїтивно зрозумілою користувачам. Щоб короткого знайомства з інтерфейсом було досить для використання. Тим самим зробити продукт більш привабливим для нових клієнтів компанії Forland і зменшити навантаження на службу підтримки.

Меню

Ми оптимізували структуру і зовнішній вигляд меню. Додали можливість збереження вибраних пунктів і зручного переходу до них. Інші пункти ми поділили на невелику кількість логічних категорій, з можливістю швидкого пошуку по ним.

Таблиці

В першу чергу ми зменшили щільність інформації, додали акцентні кнопки, продумали детальну фільтрацію і сортування даних. Також додали можливість створювати кастомниє таблиці під певного користувача і зберігати їх вид / встановлення. Так користувач може налаштувати необхідні показники і параметри їх відображення під конкретно свої завдання, і легко використовувати їх, зберігши всі фільтри.

Блоки і картки об'єктів

Картки і блоки різний цільових об'єктів були заплутаними, і їх використання вимагало вивчення інструкцій. Ми розбили блоки на смислові частини, виділили основні дії за допомогою акцентів в дизайні, і зробили інтерфейс в цілому простіше і інтуїтивно.

Звіти

Раніше модуль звітів являв собою таблицю excel формату з великою кількістю стовпців і рядків. Ми поділили звіти на групи, і задали можливість вибирати тільки ті дані, які потрібні в конкретному звіті. Додали можливість створення кастомних шаблонів для звіту, а також візуальне представлення даних у вигляді діаграм і графіків.

Мобільна версія

Ми змінили навігаційну структуру для мобільної версії - винесли на перший план функції, які частіше потрібні "в полях". Також адаптували зовнішній вигляд системи, щоб було зручно дивитися всі карти і таблиці з мобільних пристроїв.

Повну версію кейса можна подивитися в нашому профілі на Behance, а нижче представлені не стільки прикладів сторінок проекту.

Сподобався проект? Хочете замовити розробку дизайну FMS?

Звертайтеся, у нас великий досвід роботи з проектами різної складності.

Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.