Огляд нововведень НБУ для фінансового моніторингу | блог Evergreen 8 Огляд нововведень НБУ для фінансового моніторингу | блог Evergreen 9 Огляд нововведень НБУ для фінансового моніторингу | блог Evergreen 10

Огляд нововведень НБУ для фінансового моніторингу

#Галузеві рішення #Бізнес

Зміни до законодавства України внесли корективи в роботу фінансових організацій. Один з аспектів, якого торкнулися зміни  це процес дистанційної верифікації та ідентифікації клієнтів. Тепер для банків і небанківських установ доступні інструменти спрощеної дистанційної фото- й відеоверифікаціі.

Для наших поточних і майбутніх клієнтів зі сфери фінансів ми підготували дві корисні речі. Перша  готове програмне забезпечення для розпізнавання й порівняння осіб, докладніше про яке ви можете почитати тут, а друга  доскональне вивчення постанови НБУ від 19 травня 2020 року Про затвердження Положення про здійснення банками фінансового моніторингу.


Давайте для початку розглянемо цю постанову НБУ.


Дистанційна верифікація клієнтів:нові правила для банків і небанківських установ

Зазначимо, що процеси ідентифікації та верифікації клієнтів належать до так званої процедури KYC (Know Your Client, "знай свого клієнта"), яка в контексті фінансового моніторингу означає, що банки та фінансові організації повинні верифікувати клієнта до встановлення з ним будь-яких ділових відносин. Верифікація має на меті перевірку (підтвердження) достовірності поданої клієнтами інформації, зокрема, ідентифікаційних даних. Якщо ідентифікація особи могла здійснюватись віддалено і раніше (наприклад, щодо клієнтів, які вже мають відкритий рахунок у банку і хочуть відкрити наступний), то умовою верифікації була особиста присутність у відділенні.

Новий закон  нові правила:

Закон про фінансовий моніторинг містить ряд суттєвих нововведень, зокрема ті, що їх фінансова спільнота очікувала чи не найбільше. Хочемо звернути вашу увагу на наступні зміни:

1. Запровадження ризик-орієнтованого підходу (Risk-Based Approach) в діяльності суб’єктів первинного фінансового моніторингу (СПФМ).

Читати далі на Liga.net

Якщо у вас залишилися питання щодо змін у фінансовому моніторингу, або ви хочете проконсультуватися про потреби вашого бізнесу - напишіть нам, ми запропонуємо краще рішення.

Нагадаємо, що з сервісом розпізнавання облич в фінансових, кредитних і страхових організаціях можна за посиланням, також у нас є готове демо, яке вже можна спробувати тут.

Компанія Evergreen має довгостроковий досвід співпраці з фінансовими, кредитними, і страховими організаціями. У нашому кейсі успішні проекти для КредитМаркет, Інго, Вусо, ETI, і навіть Державної служби фінансового моніторингу України. У цих кейсах були створення сайтів, розробка чатботів, впровадження систем розпізнавання.

Давайте розвивати ваш бізнес разом!

20.08.2020
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.