Як купони для Apple Wallet і Google Pay працюють у Vitagramma 8 Як купони для Apple Wallet і Google Pay працюють у Vitagramma 9 Як купони для Apple Wallet і Google Pay працюють у Vitagramma 10

Купони Apple Wallet та Google Pay в Vitagramma

#Кейси

Vitagramma — це система зберігання та управління даними медичних досліджень. Наприклад, багато хто знайомий з одним із найбільших партнерів — мережею лабораторій Synevo. З 2019 року Vitagramma співпрацює з Evergreen у питаннях технічної підтримки проєкту і його доопрацювань.

За бажанням власника проєкту ми додали новий функціонал збереження купона в телефоні за допомогою Apple Wallet або Google Pay. Обидві системи працють як віртуальні гаманці, що дозволяють розраховуватись за покупки і зберігати купони й картки всередині. 

Системи Apple Wallet і Google Pay роблять революцію в програмах лояльності: замість купи пластикових і паперових карток, які легко загубити, вся інформація тепер зберігається в одному додатку смартфона, який завжди під рукою. Електронна картка не відрізняється за функціоналом від пластику і ніяк не змінює програму лояльності клієнта, а до того ж ще і дозволяє комунікувати з ним без SMS-розсилок і пошти. Крім карток, віртуальні гаманці підтримують всі види пасів (Passes): електронні квитки, перепустки, бонусні купони, візитки, скі-паси, різні сертифікати на знижку. Це і зручність для клієнта, і нові можливості для бізнесу в одному флаконі.

Тепер при купівлі купона на сайті Vitagramma замість отримання PDF/SMS-купона можна додати його у відповідне ПЗ на вашому телефоні. 

Для кожної операційної системи передбачений свій варіант. Так, для клієнтів на Android відображається кнопка Google Pay:

кнопка Google Pay

Для клієнтів з iPhone відображається кнопка Apple Wallet:

кнопка Apple Wallet

Як виглядають купони для клієнтів?

Після додавання купона Apple Wallet до віртуального гаманця він буде відображатись разом з підключеними картками, нижче приклад. 

Додавання:

У списку карток:

купон Synevo купон в Apple Wallet

В системі GPay купон виглядає так:

Додавання:

Сам купон:

збереження купона в Google Pay купон в Google Pay


У чому полягає цінність нового функціоналу для клієнтів?

  • Додати купон до вашого електронного гаманця дуже легко.

У Vitagramma — натиснути кнопку Apple Wallet або GPay, яку ви бачите, далі дотримуватись підказок у додатку.

  • Так само просто видалити купон в Apple Wallet або GPay.

Зайти в додаток GPay чи Wallet, знайти купон і видалити. Сам купон не видаляється з додатку!

  • Унікальна функція — отримання сповіщень про наближчу лабораторію (Apple).

Оскільки в купони Wallet вшиті локації (адреси) лабораторій Synevo в обраному місті, купон сам визначає локацію клієнта і надсилає нотифікацію на екран блокування. Клієнту навіть не треба заходити на сайт, завантажувати карту і шукати список відділень — програма вже про все подбала. Наприклад, тут усі відділення на карті:карта лабораторій

Джерело: https://www.synevo.ua/

А так виглядає нотифікація: 

сповіщення Apple Wallet на екрані блокування

Переваги

Програми-агрегатори електронних карток і віртуальних гаманців — це нове слово в мобільних програмах лояльності. По-перше, ці програми прості у використанні і не займають зайвого місця в кишені: Apple Wallet є у всіх смартфонах iPhone за замовчуванням, а Google Pay так само легко завантажити і встановити на Android. По-друге, інформацію за бонусними картками і купонами можна оновлювати, персонально інформувати клієнта про якісь події за допомогою push-повідомлень: про закінчення терміну дії, накопичені бонуси, використовувати геолокацію. По-третє, новий формат позбавляє клієнта від зайвих дій, надає цікавий і технологічний сервіс, до того ж, підлаштовується під нього. Погодьтеся, скільки нових можливостей при цьому відкривається для бізнесу в плані підвищення лояльності і залучення ваших клієнтів.

Хочете оцінити зручність нових мобільних купонів — заходьте зі свого смартфона на Vitagramma і спробуйте самі! 

Хочете побачити більше цікавих проєктів і приклади нестандартних технічних рішень? Їх ви знайдете в блоці КейсиА якщо ви вже готові обговорити з нами ідею проєкту та ваші бізнес-задачі, звертайтесь — напишіть нам або заповніть контактну форму на сайті.

15.01.2021
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.