Оновлення UI сайту. Як, чому і коли? 8 Оновлення UI сайту. Як, чому і коли? 9 Оновлення UI сайту. Як, чому і коли? 10

Чому потрібно оновлювати UI сайту кожні 5 років?

#UI/UX дизайн

Якщо ви сумніваєтеся, що одного разу зроблений UI буде достатньо хорошим ще довгі роки, то швидше за все ви маєте рацію. У цій статті ми розповімо, чим обернеться для вашого сайту відсутність редизайну і чому важливо регулярно оновлювати UI дизайн!

Почнемо з того чи потрібен вам узагалі UI дизайн? У вас є хороший, перевірений часом UX, звичний користувачам. Він працює і дає непогану конверсію.

Чи так важливо, що колір кнопки, на яку натискає користувач для отримання інформації, вже не модний, а фон сайту не здається таким класним як 5 років тому? Чи буде ваш сайт зі старим UI дизайном привабливішим, ніж сайти конкурентів? Чи буде редизайн додатку зручним для користувача?

5 причин, чому користувацький інтерфейс важливий

Почнемо з того що коротко згадаємо навіщо ми взагалі робимо гарний дизайн:

  1. "По одягу зустрічають". Складна або погано розроблена навігація по сайту може значно збільшити показник відмов.
  2. Відмінний дизайн – відмінний бізнес. На кожен дизайн можливі три реакції користувача: "Так", "Ні" і "Вау". Поєднання всіх елементів інтерфейсу викличуть одну з них. Для вашого бізнесу краще, щоб цією реакцією було "Вау".
  3. Контенту потрібне оформлення. Корисний контент – ваш кращий маркетинговий інструмент. З його допомогою ви можете впливати на користувача. Однак для кращого сприйняття він потребує стильного, сучасного та якісного оформлення.
  4. Зручний пошук по сайту. Зрозуміла і послідовна навігація – основна вимога до користувацького інтерфейсу. Якщо вона виявиться складною, більшість користувачів не витрачатимуть свій час, щоб у ній розібратися.
  5. Форма та функціональність – основа всього! На думку експертів, зручність і простота призначеного для користувача інтерфейсу = якісне обслуговування клієнта.

Чому UI редизайн важливий для маркетингу

То, можливо, достатньо зробити якісний дизайн один раз і на всі роки? Щоб визначитися, розглянемо причини, за якими робиться редизайн інтерфейсу.

  • Сайт – обличчя вашої компанії. По ньому користувач судить про вашу успішність. Застарілий інтерфейс негативно позначиться на довірі користувача та підштовхне його до більш сучасних сайтів конкурентів.
  • Виправлення помилок попереднього інтерфейсу. Сюди входять: оптимізація графіки, спрощення навігації та подібні елементи, які суттєво впливають на відвідуваність.
  • Впровадження нових технологій і функціоналу. Сфера веб-розробок стрімко розвивається, постійно надаючи нові можливості для утримання і залучення клієнтів на ваш сайт. Варто використовувати їх, щоб іти в ногу з часом.
  • Виділення сайту проміж сайтів-конкурентів. Редизайн дозволяє відбудуватися від конкурентів і зробити ваш сайт більш привабливим на тлі тих, хто тримається за застарілі інтерфейси.
  • Збільшення доходу. Цей пункт випливає з попередніх. Чим більше ви докладете зусиль для оновлення UI, тим більше отримаєте вхідного трафіку і, в кінцевому підсумку, прибутку.

У світі технологій, що стрімко змінюються, в людей формуються нові очікування ятого к повинен працювати UI зручного для них сайту. Тому важливо не просто виправдовувати, а перевершувати їх очікування.

Додаткові плюси регулярного оновлення UI:

  • Ви будете в курсі тенденцій дизайну й очікувань користувачів. Щоб зробити UI редизайн, вам доведеться провести аналіз свого бізнесу та його подачі онлайн, ви краще зрозумієте свою ЦА, її очікування та смаки;
  • Зниження витрат на розвиток вашого сайту за рахунок того, що при правильному підході все елементи UI дизайну будуть доповнювати і підсилювати один одного;
  • Логічний і інтуїтивно зрозумілий інтерфейс.

Дослідження незалежної аналітичної компанії в сфері інформаційних технологій Forrester Research показують, що в середньому кожен вкладений в дизайн долар приносить 100 доларів прибутку.

Може, досить гарного UX, перевіреного часом?

Як показує практика, сайти з застарілими інтерфейсами не в змозі встигнути за сучасними, яскравими, інтуїтивно зрозумілими конкурентами. Вони більше не виглядають привабливими для нових клієнтів і поступово втрачають старих. По суті орієнтир на перевірений часом UX і ігнорування того, як змінюються користувальницькі смаки, перекриває вам канал припливу нових клієнтів.

А ось сайти, які грамотно використовують нові віяння, значно виграють. Можна подивитися приклади хоча б IBM, Move та безлічі інших сайтів, чий прибуток і відвідуваність після оновлення істотно збільшилися. Користувалися б вони такою ж популярністю сьогодні, якби не вклалися в редизайн вчасно?

google редизайн

Як часто потрібно оновлювати UI сайту?

Оптимальна частота оновлень UI становить 3-5 років. За цей час з'являється достатньо нових розробок, щоб удосконалити ваш сайт.

Важливе зауваження: редизайн не означає, що ваш сайт був невдалим. Це лише свідчить, що сайт став достатньо сучасним, щоб задовольнити поточні запити нового клієнта, не знайомого з вашим бізнесом.

Якщо ви зважитеся провести редизайн сайту, пам'ятайте: краще звернутися до перевірених професіоналів, які зроблять ваш сайт кращим, а не навпаки. 

12.04.2019
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.