Штучний інтелект покращує якість обслуговування в ресторанах 8 Штучний інтелект покращує якість обслуговування в ресторанах 9 Штучний інтелект покращує якість обслуговування в ресторанах 10

Штучний інтелект в ресторанному бізнесі. Основні напрямки та приклади

#Нейронні мережі #Розпізнавання образів #Галузеві рішення

Ми вже розповідали про наше IoT рішення для ресторану, а тепер підготували для вас огляд AI технологій в ресторанному бізнесі. Давайте дивитися, як штучний інтелект (Artificial Intelligence, або просто AI) використовується для збільшення швидкості і якості обслуговування клієнтів. Розбираємо основні напрямки і захопливі приклади роботів в ресторанах і фаст-фудах.

Основні напрямки Artificial Intelligence ресторанної індустрії:

Artificial Intelligence Technology

  • Chat bots. Використовуються для прийому онлайн-замовлень і відповідей на запитання;

  • Kiosks. Дозволяють швидко замовити їжу без спілкування з працівниками закладу;

  • Robots. Використовуються в приготуванні їжі, прийнятті та видачі страв;

  • Системи створення рекомендацій. Використовуючи історію взаємодії, прогнозують побажання клієнта.

Більшість людей вже знайомі з можливостями чат ботів, тому ми перейдемо до того, як працюють кіоски (kiosk).

Можливо, ви бачили їх в піцерії і ресторанах швидкого харчування. Вони виглядають, як великі сенсорні екрани з інтерактивним меню. За допомогою цих сенсорних екранів клієнти можуть робити і оплачувати замовлення. Складні кіоски можна буде навчити розпізнавати клієнтів і доповнити системою створення рекомендацій.

Системи створення рекомендацій можуть прогнозувати побажання відвідувачів закладу. Аналізуючи дані про зовнішність, настрій, вік покупця, його минулі покупки і вподобання, система може передбачити його побажання. Вона також може зберігати історію замовлень і шаблон "улюбленого замовлення" в профілі клієнта.Замовити AI рішення

Щось новеньке у ресторанному бізнесі - це роботи. Їх можливості безмежні. Ось кілька прикладів реальних роботів в ресторанах.

Spyce

Robots machine в Бостонському ресторані Spyce. Замовлення в ньому приймають кіоски, а за приготування страв відповідає велика роботизована система. Основна частина приготування їжі виконується роботом, людина відповідає тільки за завантаження інгредієнтів в машину і подачу страв клієнтам.
examples of artificial intelligence

Flippy

Перший в світі автономний роботизований кухонний помічник Flippy. Виконує роботу кухаря грилю та інтегрується із внутрішніми системами ресторану. Може навчатися через хмару і набувати нових навичок зі свого оточення.Flippy

Pepper

Людиноподібний робот-гарнюня Pepper. Вміє розпізнавати емоції людей і підлаштовуватися під них (змінюючи не тільки характер фраз, але і колір очей, монітора, темп і тональність голосу). Прекрасно справляється з роллю продавця-консультанта, буде хорошим хостес або офіціантом. Основна його перевага в умінні викликати прихильність до себе клієнтів, перед ним важко встояти.
Pepper

Це тільки верхівка айсберга. Світ Artificial Intelligence Technology безперервно розвивається, і ваші найсміливіші фантазії можуть стати реальністю вже в найближчому майбутньому. Звідки ми знаємо? Ми самі приймаємо в цьому участь.

Факти про АІ


Є ідеї, де можна використати штучний інтелект? Тоді звертайтеся до нас. Ми з радістю допоможемо їх реалізувати і досягти великих успіхів.

16.11.2018
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.