Kwizbot чи Corezoid? Найкращий конструктор чатботів 8 Kwizbot чи Corezoid? Найкращий конструктор чатботів 9 Kwizbot чи Corezoid? Найкращий конструктор чатботів 10

Як створити чатбот для бізнесу: Kwizbot vs. Corezoid

#Чатботи

Ми продовжуємо серію статей про особливості різних підходів і сервісів для створення чатботів. На ринку, безумовно, є безліч альтернатив, і було б несправедливо не звернути увагу на сегмент програм для розробки чатботів. Сьогодні ми поговоримо про відому платформі Corezoid і порівняємо її можливості з Kwizbot.

Corezoid - це хмарний lowcode-обробник процесів, що дозволяє створювати, розміщувати, запускати і керувати бізнес-процесами різної складності на одній платформі: сценарії взаємодії, інтеграції, обробка платежів, підтримка клієнтів, омніканальні маркетингові кампанії тощо. З точки зору «чистої» розробки чатботів, Corezoid OS — це набір готових процесів, так званих Bot Platform, які допомагають створювати, управляти і хостити ваших месенджер-ботів без навичок програмування в єдиному інтерфейсі Corezoid. Творці Corezoid стверджують, що з ним розробники можуть перейти від жорсткого кодування до збірки процесів - завдання, з яким впораються навіть нетехнарі. Однак на ділі все не так просто, і ми пояснимо чому.

Kwizbot - модульна лоукод-платформа для створення чатбот від Evergreen, основні риси якої - омніканальность, підтримка декількох мов, необмежені інтеграції і гнучкість. За допомогою Kwizbot ви можете створювати і запускати прості чатбот без залучення розробників, а також розширювати функціональність платформи за допомогою кастомних компонентів.

Чим Kwizbot і Corezoid схожі на перший погляд: у них зроблений акцент на візуальному програмуванні - створення прототипів продуктів у графічному інтерфейсі (функція drag-and-drop), а не написання коду бота з нуля.

Рекомендуємо: Шина Corezoid + редактор Kwizbot + операторська панель Sender в якості платформи для розробки чатбот

Ключові моменти розробки чатботів на Corezoid Bot Platform і Kwizbot

Corezoid Bot Platform

Це набір готових процесів Corezoid для створення й управління чатботами. Використовуючи Bot Platform, ви можете будувати універсальні процеси і керувати бізнес-логікою паралельно для декількох месенджерів, а не кожного окремо. Бот-платформа сумісна з Facebook Messenger, Viber, Telegram і iMessage (Apple Business Chat). Ви можете або створити чатбот з нуля, або підключити Bot Platform до будь-якого раніше створеного боту для месенджера. Серед вбудованих функцій - підтримка курсів обміну валют, зміна мови спілкування, стандартні опитування, підключення оператора й опитування NPS (оцінка чату з оператором).

Що потрібно знати, щоб зробити бот на Corezoid:

  1. Потрібно вміти користуватися Corezoid.
  2. Потрібно мати акаунт на Corezoid, причому в залежності від того, наскільки навантажений буде бот, потрібно платити від $30 до кількох тисяч доларів на місяць за хмарну версію, і ви в будь-якому випадку не зможете розгорнути ботів на своїх серверах.
  3. Процес створення ботів буде, по суті, процесом розробки процесів у Corezoid. І на один бот буде їх буде дуже багато - вам доведеться думати про те, як це робити в Корезойді, а не про логіку бота.
  4. Коли у вас буде багато ботів на одному акаунті, то буде доволі багато процесів і шанси в них заплутатися досить високі. Наприклад, ось так може виглядати процес оформлення замовлення за логікою Corezoid:

Інтерфейс Corezoid

А от ще один процес для запуску зворотнього дзвінка оператора:

Процесс для запуска обратного звонка оператора на Corezoid

  1. Мультимовні значення зберігатимуться у діаграмі станів (state diagram). Це зручно і зрозуміло, якщо ви розробник; якщо ви не знаєте, що це, для вас буде трохи незвично.

  2. Як операторська панель використовуватиметься Sender. Про її можливості ми писали тут. У панелі Sender багато плюсів, але вона зовнішня: її треба підключати, налаштовувати і платити за інтеграції. До того ж, є ряд незручностей, які ніяк не побороти. Sender - це вже готовий софт, який працює так, як він працює.

 

Висновок 

Все, що ми згадували вище, дуже зручно, коли у вас вже є проекти на Corezoid - тоді бота можна зробити на єдиному стеці. Багато наших клієнтів використовують Corezoid, і ми загалом рекомендуємо цю платформу для автоматизації процесів та інтеграцій.

Але окремо для ботів ми створили Kwizbot, і ось що він може.

 

Рекомендуємо: Як створити чатбот для бізнесу: Kwizbot vs. фріланс

Підтримка декількох мов

На відміну від Corezoid, Kwizbot дозволяє писати сценарії чатботів паралельно кількома мовами (українською, російською, англійською і т.д.) й бачити всі дії користувача в цій гілці, разом з текстами на одній вкладці, а не просто окремі фрагменти логіки. Крім того, ви можете перемкнути мову за допомогою випадаючого меню у вікні редактора, працювати з усіма версіями текстів і робити переклади. Спілкуватися з клієнтами на одній мові насправді дуже просто!

Омніканальність

Соціальні мережі та месенджери - місця, де «живе» більшість потенційних клієнтів і де вони вважають за краще спілкуватися кожен день. У цьому випадку чатбот для бізнесу - це швидкий і доступний спосіб налагодити контакт із вашою аудиторією і розширювати присутність вашого бренду за всіма доступними каналами.

 

Kwizbot сумісний із Facebook Messenger, Telegram і Viber і дозволяє створювати чатбот з підтримкою декількох месенджерів, не йдучи в нетрі розробки процесів.

Контакт Evergreen

Високе навантаження і керування ботом

Ми розробили Kwizbot як надійне рішення для високонавантажених проектів і сфер, де присутні великі обсяги комунікації. З ним ви можете створювати і керувати необмеженою кількістю чатботів у рамках вашої організації в єдиному інтерфейсі, а не перемикатися між окремими процесами. За умовами підписки ви отримаєте достатній запас ресурсів, щоб задовольнити будь-які ваші потреби. Єдине обмеження тут - це можливості месенджерів, на яких працюватиме бот.

Швидкий запуск і налаштування чатботу

У Kwizbot первинне налаштування бота нескладне: вам потрібно отримати токени для кожного месенджера, внести їх у відповідні поля, щоб підключити до платформи, обрати мови для свого бота і вуаля! - можете переходити до створення сценарію. Оскільки платформа не вимагає складного програмування, ваша команда зможе вивести на ринок простого бота набагато швидше - всього за кілька днів, а коли ви добре освоїте принципи роботи - і того менше.

Можливості для редагування

Важливо, щоб ваші контент-менеджери могли самостійно і в будь-який час редагувати діалоги, оновлювати релевантну маркетингову інформацію і прайсинг.

Ось чому ми створили зручний редактор, з яким можуть впоратися навіть неспеціалісти.

У Kwizbot можна працювати з текстами, редагувати діалоги в декількох гілках, додавати або видаляти відповіді, переписувати весь сценарій для чатбот, не втрачаючи контекст. Різні гілки діалогу разом із варіантами відповідей для користувачів можна відкрити на окремих вкладках. Ви не бачите весь "виворіт" процесів, але не втрачаєте з поля зору послідовності і переходи між розділами завдяки зручному меню навігації.

 

Kwizbot чи Corezoid? Найкращий конструктор чатботів 11

На що ще варто звернути увагу при виборі платформи

Інтеграції

Для коректної роботи чатботів і можливості з часом розширювати їхній функціонал, необхідно "вшити" їх у вашу дійсну програмну екосистему. Kwizbot забезпечує необмежені та плавні інтеграції з будь-якими внутрішніми і зовнішніми системами, CRM і ERP включно. Єдиною умовою успішного підключення в обох випадках є наявність безпечних відкритих API.

Аналітика

У Kwizbot окремий модуль детальної статистики поки що в розробці (реліз очікується найближчим часом). Крім блоку статистики ви зможете запускати тригерні розсилки і відстежувати їхню ефективність, отримайте доступ до власної бази даних, яка може містити інформацію про продукти, дані продавців і покупців, рекламні оголошення і багато іншого. Слідкуйте за оновленнями або зв'яжіться з нами безпосередньо, щоб отримати індивідуальну пропозицію.

Модуль детальної статистики в Kwizbot

Підключення оператора

Перемикання на «живого» оператора вкрай важливо у випадках, коли чатбот не зміг відповісти на питання співбесідника або якщо клієнт хоче поговорити з людиною. Якщо хочете дізнатися, чи є простий спосіб встановити з'єднання з операторами і пересилати запити з месенджерів і повідомлення від агентів, відповідь - так.

Панель оператора у Kwizbot вийде в якості окремого модуля в найближчих релізах. З нею ви отримаєте доступ до всіх каналів обміну повідомленнями, історії чатів, зможете управляти окремими розмовами, привласнювати теми, створювати картки клієнтів з усіма даними, підтримується швидкий обмін файлами і багато іншого. Слідкуйте за оновленнями!

Конфіденційність

Ми подбали про те, щоб Kwizbot відповідав усім необхідним стандартам безпеки, і використовуємо тільки захищені сервери і надійну високонавантажених архітектуру для гарантії конфіденційності та збереження даних клієнтів. Рішення Evergreen пройшли ряд аудитів у великих корпораціях на відповідність найвищим вимогам.

Кастом-компоненти

У разі необхідності, у Kwizbot ви можете написати кастом-компоненти кодом на JS і кастомізувати все - і движок, і інтерфейс, хоча це в базі лоукод-платформа. У Корезоїді ви можете писати код прямо в тілі процесів, використовуючи блоки коду. Інтерфейс ви кастомізувати не можете ніяк. Це погано для реально великих кастомних проектів.

Ціни

Прайсинг Corezoid досить складний —  досить істотний мінус. Існує шість тарифних планів у діапазоні від $30 на місяць (XS) до $1600 на місяць (XXL). Слід враховувати, що кожен тариф передбачає обмеження на кількість тактів/місяць і запитів у секунду (RPS), починаючи з 1 млн. тактів і 2 RPS у базовому плані. 2RPS - це дуже повільно, і великі боти працюватимуть дуже повільно.

Модель ціноутворення Kwizbot гнучка. Він надається за моделлю SaaS із щомісячною абонентською платою від $40 без обмежень на кількість тактів/запитів. А якщо вашій компанії потрібен окремий набір функцій конкретно під ваші бізнес-завдання, запропонуємо вам індивідуальне рішення. Це стосується і розміщення на серверах замовника.

Підсумовуючи, буде справедливо визнати, що Corezoid - найкраща система для розробки процесів, а для чатботів є Kwizbot - настільки ж крутий і гнучкий.

Більш того, ми відмінно дружимо, у нас версії 1 і 2 працювали з Coreyoid як із движком процесів, а якщо ви хочете зручний конструктор чатбот - готові вам його запропонувати прямо зараз.

Corezoid - надійний софт для управління бізнес-процесами, а Bot Platform - це лише частина його функціоналу. Незважаючи на безліч переваг Corezoid із точки зору масштабованості й обробки великих обсягів зовнішніх взаємодій (спілкування з клієнтами, інтеграція з банківськими, платіжними системами), він таки занадто складний для тих, хто не знайомий з програмуванням. А Kwizbot, з іншого боку, був розроблений як чатбот-платформа, яка виходить за рамки простого конструктора. У ній поєднуються інтуїтивно зрозумілий візуальний інтерфейс і простіша функціональність за тією ж можливістю необмежених інтеграції. Більш того, ми виступаємо як команда впровадження продукту і гарантуємо сумісність всіх компонентів.

Хочете дізнатися більше про розробку чатботів для бізнесу, обговорити ваш проект або спробувати демо Kwizbot? Зв'яжіться з нами у зручний час, залишивши повідомлення або заповнивши форму на сайті. Команда Evergreen з радістю відповість на будь-які ваші професійні питання.

24.10.2020
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.