Розробка чатботів: Kwizbot vs. послуги фрілансерів 8 Розробка чатботів: Kwizbot vs. послуги фрілансерів 9 Розробка чатботів: Kwizbot vs. послуги фрілансерів 10

Як створити чатбот для бізнесу: Kwizbot vs. фріланс

#Чатботи

Отже, ви вже вирішили, що вашому бізнесу потрібен чатбот. Тепер головне питання - кому довірити розробку та яку платформу для цього обрати. Ми переглянули існуючі рішення на ринку і порівняли їхні можливості з Kwizbot - low-code платформою для створення й управління чатботами від Evergreen.

Серед основних переваг чатботів - можливість упорядкувати й автоматизувати рутинні, часто повторювані завдання за допомогою простих текстових або голосових запитів, скоротити час на їх обробку, а також забезпечити підтримку клієнтів 24/7. Згідно з дослідженням Juniper Research, до 2022 року економія від використання чатботів становитиме 8 мільярдів доларів на рік. А ще ви можете використовувати їх як помічників у повсякденних робочих процесах - щоб налагодити взаємодію з вашими співробітниками і клієнтами.

Створення та впровадження власного чатботу, "заточеного" під особливості вашого бізнесу, - процес досить складний. Щоб проект у результаті виявився успішним, потрібно зважити всі за і проти і вжити необхідних заходів. Наполегливо рекомендуємо вам звернути увагу на кілька моментів перш, ніж вирішити, який варіант обрати: зібрати і підтримувати чатбот своїми силами за допомогою Kwizbot або довірити цю задачу автономному розробнику - фрілансеру.

Матеріали по темі: Як створити чатбот для бізнесу: Kwizbot vs. Botmother

Які ключові моменти слід враховувати при створенні чатботів?

Готовий код або створення свого бота в Zero-code

Більшість розробників-фрілансерів спеціалізуються на написанні чатбот кодом на одній з мов програмування (Python, Java, Lisp, Clojure та інших), тому без навичок програмування вам буде дуже важко розібратися, що відбувається всередині вашого бота. З іншого боку, з використанням інструментів Kwizbot ви зможете створювати простих чатботів у графічному редакторі - просто перетягувати елементи з бібліотеки, а не писати окремо в коді. Але якщо ви хочете побудувати чатбот зі штучним інтелектом, без залучення розробників все ж не обійтися. До слова, команда Evergreen спеціалізується на створенні ботів зі складною логікою - будемо раді вам у цьому допомогти.

Підтримка декількох мов

Kwizbot - це мультимовне рішення для розробників чатбот, що дозволяє створювати діалоги декількома мовами (англійською, українською, російською, німецькою) в єдиному інтерфейсі за допомогою зручної панелі адміністратора. Можливо, вам вдасться знайти фахівців на фрілансі, які напишуть для вас бота з підтримкою різних мов. Але якщо такого пункту не було в оригінальному ТЗ, вони це зроблять за додаткову плату (за умови, що це входить в їхню компетенцію).

Омніканальність 

Kwizbot сумісний з Facebook Messenger, Telegram, Viber і дозволяє створювати кросплатформених чатботів - один бот для розсилки повідомлень відразу у декількох месенджерах. Розробники-фрілансери навряд чи нададуть вам таку гнучкість і функціональність. До речі, ми можемо розробити індивідуальний чатбот і для інших платформ із відкритим Chatbot API.

Контакт Evergreen

Високі навантаження й управління ботами

Тут все залежить від обраної вами архітектури: наскільки швидко і безпечно ваші боти реагуватимуть на дії користувачів? Чи слід вам вибрати розгортання на власних серверах або у хмарі? Більш того, якщо у вас є кілька чатботів від різних розробників, то їхні оркестрації можуть перетворитися на головний біль. У той же час, Kwizbot дозволяє створювати необмежену кількість ботів у межах однієї організації й управляти ними в рамках однієї хмарної платформи, що набагато зручніше. Як розробники ми гарантуємо безпеку та надійність системи і надамо технічну підтримку у разі потреби. Фрілансери, як правило, відповідають тільки за налаштування чатботів і рідко беруть участь у подальшому обслуговуванні.

Швидкий запуск і настройка чатбот

Мультифункціональна платформа дозволяє налаштувати всі дії через єдиний інтерфейс і запустити чатбот протягом декількох днів, а то й годин і потім підтримувати і вносити зміни в сценарії роботи бота. Як ми згадували вище, відповідальність фрілансера зазвичай закінчується після запуску проекту "в світ". Чи не сперечаємося, є і надійні розробники, які візьмуться за вирішення проблем і усунення можливих помилок вже після релізу. Але якщо у вас є доступ до інструментів розробки, ви контролюєте всі етапи самостійно і можете провести тестування до моменту запуску бота.

Можливості для редагування

"Життя" чатбот починається тільки після його активації в месенджері. Періодично йому знадобиться інформаційне та технічне обслуговування: вносити зміни, динамічну інформацію з метою продажу та маркетингу, оновлювати варіанти відповідей, ціни і іншу інформацію. Часто ми стикалися з ситуацією, коли було набагато простіше переписати бота з нуля, ніж розбиратися в написаному стороннім розробником коді. Зручний візуальний редактор - одне з головних переваг Kwizbot. З ним ви зможете легко редагувати гілки діалогів і створювати докладні інформативні варіанти бесіди з чатбот без участі програмістів.

Редактор Квізбот

Також, при роботі з окремим фрілансером або командою фрілансерів, ми радимо враховувати наступне:

  1. Їх надійність, досвід, гарантії, якість роботи потребують підтвердження.
  2. Фрілансери, як правило, фахівці вузького профілю. Навіть якщо ви наймаєте команду фрілансерів, знадобиться час, щоб налагодити з ними роботу.
  3. За будь-який додатковий функціонал доведеться доплачувати окремо. Це за умови, що розробнику вистачить кваліфікації зробити те, що вам потрібно.
  4. Неможливо редагувати ботів, написаних за допомогою кастомними коду, не привертаючи до цього розробників. У більшості випадків буде дешевше переписати весь синтаксис, ніж наймати іншого розробника, щоб він "щось з цим зробив".
  5. Вирішення проблем. Фрілансер-розробник робить тільки те, про що ви домовилися заздалегідь. У разі вибору повноцінної платформи розробки чатбот, такий, як Kwizbot, команда технічної підтримки надасть вам всю необхідну допомогу.

 

Додаткові можливості чатбот-платформи Kwizbot

Інтеграції

Вкрай важливо, як ваші боти взаємодіятимуть з іншими програмами і як Kwizbot як окрема платформа буде функціонувати у вашій наявній інфраструктурі. Наше рішення інтегрується у будь-які зовнішні та внутрішні корпоративні системи через API. Більш того, ми виступаємо в якості команди з впровадження продукту. Таким чином ми гарантуємо повну сумісність усіх компонентів.

Аналітика

Щоб оцінити продуктивність вашого чатботу і використовувати ці дані для підвищення ефективності його роботи в майбутньому, вам знадобляться інструменти аналітики, а ще доступ до клієнтської бази. Kwizbot сумісний із будь-якою CRM і дозволяє відстежувати статистику ваших розсилок. Найближчим часом ми представимо модуль детальної статистики - слідкуйте за оновленнями.

Конфіденційність

Безпека даних користувачів - один із наших головних пріоритетів. З метою захисту вашої персональної інформації ми використовуємо тільки безпечний HTTPS-протокол для передачі даних і хмарну базу даних AWS - для мінімізації ризиків взлому і втрати інформації.

Матеріали по темі: Як створити чатбот для бізнесу: Kwizbot vs. написання в коді

Ціни

Ціна чатботу на замовлення у фріланс-розробника буде варіюватися в залежності від моделі оплати, за якою він працює (погодинна або фіксована), його навичок, досвіду, складності проекту, а також рекомендацій. Деякі просять $500, деякі навіть $1000- $2000 за проект, але ви повинні переконатися, що у них є реальне портфоліо.

Базовий тарифний план для Kwizbot становить $40 на місяць для хмарної версії.

Для розгортання на серверах замовника й/або якщо специфіка вашого бізнесу вимагає іншого підходу, наша команда зробить все можливе, щоб надати персоналізоване рішення. У цьому випадку вартість проекту буде розраховуватися індивідуально.

Безумовно, на ринку існує величезна кількість можливостей і варіантів для розробки чатботів. Ми в Evergreen створили Kwizbot як комплексну платформу для побудови, редагування і керування розмовними чатботами для різних сфер бізнесу, де присутні великі обсяги комунікації (електронна комерція, страхування, фінанси, туризм і не тільки). Ми створюємо продукти, що допомагають нашим клієнтам стати лідерами ринку - тими, хто використовує найсучасніші технології для вирішення бізнес-завдань.

У вас виникли додаткові питання або пропозиції? Будемо раді на них відповісти якомога швидше. Ви також можете спробувати демо-версію Kwizbot і ознайомитися з його функціоналом у дії. Зв'яжіться з нами, і наша команда надасть вам всю необхідну інформацію і підтримку.

01.10.2020
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.