Kwizbot або Botmother? Який конструктор чатботів вибрати 8 Kwizbot або Botmother? Який конструктор чатботів вибрати 9 Kwizbot або Botmother? Який конструктор чатботів вибрати 10

Як створити чатбот для бізнесу: Kwizbot vs. Botmother

#Чатботи

Ринок перенасичений конструкторами і сервісами для створення чатботів різної складності та якості. І хоча 99% з них пропонують майже ідентичний функціонал, для розуміння одних знадобляться знання програмування, а з іншими з легкістю впораються маркетологи і нетехнарі. Якщо ви хочете почати збирати ботів самостійно, а не писати код (або використовувати його мінімально), потрібно знати більше про можливості таких платформ. У цій статті ми поговоримо про різницю між Botmother, одним із найвідоміших конструкторів чатботів, і Kwizbot.

Якщо ви вперше чуєте про Kwizbot, то з радістю повідомляємо, що це low-code-платформа від Evergreen, призначена для створення і запуску чатботів без залучення програмістів. Щоб прискорити розробку, ми вирішили зосередитися на візуальній побудові логіки бота та роботі зі сценаріями. А з перспективи бізнесу клієнти, які вибирають Kwizbot, отримують зрозумілий зручний конструктор, що дозволяє економити час, гроші і ресурси компанії.

Цікавий факт: і Kwizbot, і Botmother з'явилися як рішення "для себе", створене на допомогу власній команді розробників, яке згодом переросло в окремий продукт.

Botmother - хмарний конструктор чатботів, один з найпопулярніших і перших у Східній Європі. Має великий набір функцій і графічний інтерфейс із drag-and-drop. На перший погляд, розібратися з платформою нескладно, але у неї є ряд обмежень, особливо помітних при створенні великих ботів рівня enterprise:

  • немає можливості встановити Botmother на власних серверах;
  • працювати зі складними чатботами, що складаються з великої кількості екранів, буде непросто (екрани - це блоки, з яких будується бот). Система починає сповільнюватися вже після 100 екранів, а якщо їх буде 300 або 400? Для нормальної роботи конструктора і щоб продовжити редагування, доводиться приховувати екрани. Погодьтеся, не дуже зручно;
  • у Botmother бракує логів. Список основних помилок наводиться в документації, але він неповний. У разі виникнення невідомої помилки вам доведеться або розбиратися самостійно, або писати на підтримку і чекати відповіді;
  • для підключення до бота інші користувачі теж повині мати оплачений аккаунт для доступу до платних функцій;
  • безкоштовного тарифу цілком вистачає для створення простенького бота, наприклад, бота-візитки. Однак усі важливі функції (у тому числі статистика, розсилки) доступні тільки у платних версіях.

А тепер, коли ви дізналися, що таке Kwizbot і Botmother, давайте поговоримо про загальні риси і відмінності цих конструкторів більш детально.

Ключові моменти розробки чатботів у Kwizbot і Botmother

Багатомовність

Мільярди людей спілкуються у месенджерах кожен день - уявіть, скільки там ваших потенційних клієнтів. При цьому важливо говорити з ними однією мовою. Наша платформа, Kwizbot, дозволяє обрати мову для локалізації чатбота на етапі його підключення до конструктора (російська, українська, англійська, німецька та інші). Інтерфейс Botmother доступний тільки російською та англійською і, на відміну від Kwizbot, не можна перемкнути мову чатбота прямо в редакторі. Щоб зробити багатомовний бот, доведеться підтримувати логіку двома (трьома, чотирма, п’ятьма?) мовами паралельно.

Омніканальність

Платформа Botmother сумісна з більшістю популярних месенджерів, у тому числі Telegram, Viber, FB Messenger і Vkontakte. У Kwizbot ви можете створювати крос-платформних чатботів для Telegram, Viber і Facebook. За запитом підключимо вашого бота до інших мессенджерів, наприклад, Skype або WeChat, через Chatbot API. Зв'яжіться з нами, якщо вашому бізнесу потрібен чатбот зі специфічними вимогами - готові запропонувати вам індивідуальне рішення.

Контакт Evergreen

Високі навантаження й управління ботами

Ми згадували вище, що Botmother - хмарний сервіс. При великих навантаженнях система починає сповільнюватись і виснути: часто не зберігається прогрес, при великих кількостях користувачів глючать розсилки (з відгуків клієнтів). До того ж, ви можете прив'язати до акаунту максимум 1, 5 або 20 чатботів залежно від обраного тарифного плану.

У Kwizbot можна підключати й управляти необмеженою кількістю чатботів. Наша команда спеціалізується на роботі з highload-проектами, тому для стабільної роботи системи ми створили надійний бекенд. Можлива установка на ваші сервери; за потреби спроектуємо архітектуру, розраховану на будь-які навантаження.

Рекомендуємо: Як створити чатбот для бізнесу: Kwizbot vs. фріланс

Швидкий запуск і налаштування чатбота

Якщо ви не маєте досвіду роботи з конструкторами або бракує технічних навичок, на перше знайомство з системою доведеться витратити час. І в Kwizbot, і в Botmother можна створювати і запускати нескладних ботів дуже швидко - навіть за годину або дві, якщо набити руку. Але для складніших рішень і нестандартних задач вам все ж знадобиться допомога професійних розробників.

Можливості для редагування

У середовищі Botmother логіка чатбота будується шляхом з'єднання екранів, які ви заповнюєте елементами з палітри: кнопки навігації, розвилки, динамічні елементи, повідомлення користувачам і так далі:

Інтерфейс Botmother

Однак, не можна форматувати текст, а вся логіка бота міститься на одному робочому полі. Чим більший і складніший проект, тим легше в ньому заплутатися.

Kwizbot має простіший інтерфейс, а окремі секції бота відображаються на окремих вкладках. Усі основні дії зібрані у структурні блоки, які ви логічно сполучаєте між собою, можете перекладати тексти і бачити всі переходи між секціями:

 Інтерфейс Kwizbot

Додаткові можливості

Інтеграції

Kwizbot забезпечує безшовну інтеграцію з API вашого існуючого програмного середовища (CRM, ERP, системи обліку, сайт) і може підключатися до будь-яких зовнішніх і внутрішніх корпоративних систем. Botmother вміє відправляти запити і приймати відповіді у форматі JSON і підтримує зовнішні інтеграції через API-коннектори Zapier і Albato.

Аналітика

Статистика в Bomother досить обмежена. Ви можете подивитися кількість діалогів, число активних користувачів, тривалість розмови і ряд інших показників. При цьому не реалізована статистика клікабельності і відкриття розсилок, а ці метрики вкрай важливі для бізнесу та оцінки ефективності маркетингових зусиль. У Kwizbot найближчим часом буде додано модуль розширеної аналітики, де ви зможете налаштувати користувацькі метрики і виводити дані на дашборди. Рекомендуємо підписатися на оновлення - стежте за нашими релізами!

Матеріали по темі: Як створити чатбот для бізнесу: Kwizbot vs.Corezoid

Підключення оператора

Компонент "Діалоги" у Botmother дозволяє налаштувати листування і спілкування з клієнтами і відстежувати всі взаємодії користувачів із ботом. У будь-який момент можна ініціювати діалог і віддалено відкрити і закрити чат на стороні користувача. Також ви можете реалізувати спілкування менеджера і клієнта через функцію "Чат".

Оскільки Kwizbot складається з модулів, підключення оператора реалізується через окремий модуль операторської панелі, де у вас буде доступ до всіх каналів комунікації, управління групами операторів, картками клієнтів, обміну файлами і більше - все в єдиному інтерфейсі.

Конфіденційність

Для команди Evergreen безпека даних клієнтів - один із ключових пріоритетів, тому для передачі інформації ми використовуємо тільки захищені протоколи. Доступ до управління, редагування і проглядання даних про користувачів у чатботі, прив'язаних до вашого профілю, є тільки у вас. Крім того, наші рішення пройшли аудит у великих корпораціях і відповідають стандартам галузі.

Можливість масштабування

Можливості платформи легко розширити під потреби вашого бізнесу через призначені для користувача компоненти: кодом на JS можна дописати будь-який функціонал, включаючи інтерфейс програми.

У Botmother ви можете змінювати окремі дії, задавати змінні та регулярні вирази, але інтерфейс програми змінити не зможете. Плюс, оновлення у них виходять за найчастішими запитам користувачів, а ми можемо створити щось особисто для вас. Це важливо для масштабних кастомних проектів, для яких потрібно більше гнучкості.

Ціни

У Botmother підключити акаунт і створити першого тестового бота можна безкоштовно (гарна альтернатива пробному періоду). Просунуті функції, включаючи статистику, розсилки, зв'язок з оператором, API-інтеграції доступні у платних тарифах на 1 бота, 5 і 20 ботів, у ціновому діапазоні від $20 до $399 на місяць (на підписку відразу на рік діє 20% знижки).

У Kwizbot немає обмеження на кількість ботів, які ви можете підключити, абонентська плата за хмарну версію - $40 на місяць за стандартний набір функцій. Якщо для вирішення задач вашого бізнесу потрібна інша конфігурація, запропонуємо вам персоналізоване рішення з індивідуальною моделлю оплати.

Давайте підіб'ємо підсумки і для більшої наочності порівняємо можливості Kwizbot і Botmother завдяки таблиці:

Botmother

Kwizbot

Багатомовність

Так

Так

Омніканальність

Так. Підтримка Telegram, Viber, Facebook Messenger, Vkontakte, Odnoklassniki, WhatsApp (оплачується окремо)

Так. Підтримка Telegram, Viber, Facebook Messenger. Підтримка інших платформ за запитом

Установка

У хмарі

У хмарі, сервер замовника

Максимальна кількість ботів на одному акаунті

1, 5, і 20 у залежності від плану підписки

Без обмежень

GUI і візуальний редактор

Так

Так

Вбудована аналітика

Унікальні розмови користувачів, ярлики, середня кількість діалогів на одного користувача, середня тривалість розмови тощо. Немає статистики для розсилок.

Детальна статистика (дашборди, таблиці, бази даних, воронки продажів) (незабаром)

Оплата у боті

Telegram Payments, Robokassa, bePaid, PayOnline, VK Pay, Yandex Checkout

За запитом

Підтримка інтеграцій

API/ Webhooks

API/ Webhooks

Підключення оператора

через меню Діалог/ Чат

Панель оператора

Розсилки

Так

Так

Кастомні компоненти

Обмежено

Так

Ценова політика

SaaS, щомісячна/ щорічна підписка:

Тариф 1 бот:

$23/ міс. чи $240/ год (на 20% вигідніше, $20 на міс.)


Тариф 5 ботов:

$99/ міс. чи $948/ рік ($79/ міс.)


Тариф 20 ботів:

$499/ міс. чи $4788/ рік ($399/ міс.)


7 днів манібек 

SaaS, щомісячна підписка:

$40/ міс. (хмарна версія)


Індивідуальний тариф (на серверах замовника)

Пробний період

Безкоштовна регістрація + пробний бот безкоштовно (обмежений функціонал)

Ні

 

А ще бонус від Evergreen: наша команда не тільки впроваджує Kwizbot як окремий продукт - ми самі використовуємо його для створення чатботів для клієнтів. Подивитися приклади успішних проектів ви можете у розділі Кейси. Можливо, там ви знайдете чатбот, який потрібен саме вам.

Зацікавив наш продукт, хочете спробувати демо чи, можливо, у вас вже є готова ідея для чатбота, яку залишилося реалізувати? Зв'яжіться з нами. Фахівці Evergreen нададуть вам необхідну підтримку і допомогу з будь-яких професійних питань.

 

06.11.2020
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.