Чатбот кодом чи створенний у Kwizbot? 8 Чатбот кодом чи створенний у Kwizbot? 9 Чатбот кодом чи створенний у Kwizbot? 10

Як створити чатбот для бізнесу: Kwizbot vs. написання в коді

#Чатботи

Продовжуємо досліджувати різні можливості для розробки чатботів, їхні переваги та недоліки у залежності від поставлених перед вами задач. Звичайно наш огляд буде неповним без згадки про код: із нього все починалося і без нього не обійтися для створення гнучких і кастомних рішень. Давайте розглянемо, у чому ж полягає різниця між написанням у коді і створенням чатботу за допомогою Kwizbot.

Як випливає з назви, мова йде про написання чатботу на одній з багатьох мов програмування (Python, PHP, Java, NodeJS, Ruby, C # тощо). Вам також потрібно підключити фреймворк або модуль для роботи з платформою (месенджером), для якої ви створюєте чатбот, або написати власний скрипт, налаштувати веб-хостинг, використовувати протоколи безпеки і ще безліч служб і сервісів.

Головна перевага коду в тому, що ви можете створити будь-яке кастомне рішення, обмежене лише вміннями розробника і можливостями обраної платформи. Крім цього, після написання чатботу всі файли і доступи належать вам. У той же час, у цього методу є певні обмеження:

1. Знання. Не маючи певних навичок програмування, ви не зможете нічого змінити (Л - логіка). А значить, з цього випливає другий мінус.

2. Ви повинні знайти дійсно хорошого розробника, який втілить вашу ідею в життя на адекватних умовах.

3. Час. Написання бота в коді з нуля займає дуже багато часу - тижні або навіть місяці. Навіть якщо чатбот простенький, а розробник досвідчений, він навряд чи впорається з завданням за день.

4. Масштабованість - можливість додавати нові канали, наприклад, перемикатися з Facebook Messenger на Viber, і розширювати функціонал, щоб залучити нових користувачів.

5. Безпека. Коли йдеться про інтеграцію з корпоративними і платіжними системами, обробку персональних даних, ви повинні подбати про дотримання безпеки передачі даних.

Матеріали по темі: Як створити чатбот для бізнесу: Kwizbot vs. Botmother

З іншого боку, вдавшись до можливостей лоукод-платформи для розробки чатботів Kwizbot, ви зможете створювати і запускати простих ботів всього за кілька годин, а не чекати тижнями до отримання перших результатів. І хоча для написання сценаріїв через візуальний інтерфейс таки потрібні деякі технічні навички та логічне мислення, це не складніше, ніж побудова майндмепа, наприклад, у XMind.

На що варто звернути увагу при розробці чатбота

Підтримка декількох мов

При розробці бота кодом з нуля мультимовність вирішується через додаткові модулі або фреймворки чи клонування бота: 1 бот = 1 мову. У Kwizbot ви можете обрати мову для локалізації чатботу на етапі його налаштування та підключення до платформи. Тексти потім можна перекладати прямо в редакторі та переключатися між мовами через меню, що випадає - все дуже просто.

Омніканальность

Kwizbot сумісний із найпопулярнішими мессенджерами, у тому числі Telegram, Viber і Facebook Messenger. Він дозволяє створювати крос-платформних чатботів для підтримки спілкування з аудиторією, що допоможуть вам посилити присутність у різних каналах і отримувати зворотний зв'язок від клієнтів. Вони можуть написати вам безпосередньо в улюбленому мессенджері й отримати миттєву відповідь, що вкрай важливо для розширення бізнесу. При цьому ніяких додаткових витрат на підтримку.

Контакт Evergreen

Високі навантаження й управління ботами

"Зворотний бік" функціоналу чатботу спирається на надійний і гнучкий бекенд. У разі написання в коді важливо подбати про доступність вашого сервера, його готовність до навантажень, власне якість коду, можливість його розширення і підтримки, безпеку даних і засоби для аналітики стану бота й обробку помилок. У Kwizbot більшість із переліченого перекладається на "плечі" платформи. Сумісність, безпека, надійність ботів - те, що гарантує система. Керуйте кількома чатботами в рамках вашої компанії, а також надавайте різним користувачам права та доступ до різних роботам у кілька кліків.

Швидкі запуск і налаштування чатботу

Kwizbot - ефективне рішення для непрограмістів, за допомогою якого ви зможете дуже швидко створювати і запускати MVP або простих ботів. У фінансовому плані це набагато вигідніше, ніж відразу наймати розробника. Ви можете змінювати гіпотези, тестувати ваш MVP на цільовій аудиторії і вже після цього доопрацювати у коді відсутній функціонал. За той час, поки ви чекаєте результатів від розробників або намагаєтеся самостійно розібратися з кодом, на платформі можна зробити і задеплоїти десятки чатботів. До слова, наша команда спеціалізується на розробці рішень зі складною логікою, і ми готові надати вам всю необхідну допомогу і підтримку.

Можливості для редагування

Розширювати або вносити зміни у код (навіть найпростіший), створений іншим розробником дуже складно, а часто просто неможливо. Kwizbot володіє зручним візуальним інтерфейсом, що дозволяє оперативно вносити зміни й оновлювати сценарії чатботу, переводити і додавати тексти власними силами, без допомоги розробників. Вам не доведеться розбиратися з логами і переживати про те, що відбувається всередині вашого бота. Знання мов програмування також не потрібно.

Редактор Квізбот

Якщо ви все ж плануєте найняти розробників (або агентство) для створення чатбот для вашого бізнесу, рекомендуємо звернути увагу ще на кілька моментів:

  • Без навичок програмування замовник не може нічого змінити самостійно і бачить тільки кінцевий результат. Ви не контролюєте процес розробки.
  • Якщо ви вирішите змінити розробника, то йому знадобиться додатковий час, щоб розібратися у чужому коді. Часом набагато дешевше буде переписати бот із нуля.
  • Усі ваші "хотілки" можна реалізувати, але пропорційно до цього зростає ціна.
  • Ви повинні продумати свою ідею до найдрібніших подробиць. Завдання розробника у цьому випадку - компетентно вас проконсультувати і підібрати правильний функціонал.

На ілюстрації вище ми показали, як виглядає інтерфейс Kwizbot. На зображенні нижче ви бачите, як приблизно виглядає код чатботу, написаний на Python:

Бот кодом

Що ще ви отримаєте з Kwizbot

Інтеграції

Вкрай важливо, як ваші чатботи взаємодіятимуть з іншими доповненнями, і як Kwizbot, будучи окремою платформою, "впишеться" у вашу наявне програмне середовище. Наше рішення інтегрується з будь-якими зовнішніми і внутрішніми системами за допомогою API. Ми також є командою впровадження продукту і таким чином гарантуємо повну сумісність всіх компонентів.

Аналітика

Щоб отримати статистику в чатботі, написаному кодом, і для її візуалізації вам доведеться підключити готові бібліотеки, скористатися зовнішнім сервісом або писати власний скрипт. Kwizbot сумісний із будь-CRM-системою для передачі й отримання інформації про клієнтів. Ви також можете керувати базами даних, виводити дані у вигляді таблиць і діаграм. Наразі ми готуємо до випуску розширений модуль статистики - слідкуйте за оновленнями.

Конфіденційність

Безпека даних користувачів - один із ключових пріоритетів Evergreen. З метою захисту вашої персональної інформації ми використовуємо тільки безпечний HTTPS-протокол для передачі даних і хмарну базу даних AWS для мінімізації ризиків злому і втрати інформації. Безпека - вимога номер один у питаннях інтеграції з корпоративною ERP, CRM і системами обробки замовлень у реальному часі.

Матеріали по темі: Як створити чатбот для бізнесу: Kwizbot vs.Corezoid

Ціни

Вартість розробки чатбота на замовлення залежить від безлічі факторів: обраного каналу, в якому він буде функціонувати, складності сценарію, інтеграцій з бекендом, підтримки декількох мов і різних додаткових функцій. У підсумку ціна може варіюватися від декількох сотень до декількох десятків тисяч доларів.

Kwizbot надається за моделлю SaaS із гнучкою моделлю оплати: базовий тариф становить $40 на місяць для хмарної версії. Для розгортання на власних серверах замовника і якщо для вирішення бізнес-завдань вашої компанії потрібен додатковий функціонал, ми надамо вам краще персоналізоване рішення.

Загалом створення чатботів на платформі Kwizbot істотно прискорює і полегшує процес розробки. І бонус від команди Evergreen: ми реалізуємо чатботів на базі наших власних рішень уже багато років, і готові втілити у життя будь-яку вашу ідею. Якщо ви зацікавлені у нашому продукті або маєте запитання, звертайтеся - будемо раді допомогти!

 

11.10.2020
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.