UI анімації як тренд веб дизайну 8 UI анімації як тренд веб дизайну 9 UI анімації як тренд веб дизайну 10

Анімації як засіб UI дизайну

#UI/UX дизайн

Використання анімацій є одним із важливих трендів UI будь-якого сучасного сайту/додатка. Користувачі люблять анімації, оскільки ті створюють ефект справжнього «живого» спілкування між ними та системою. А також повторюють відчуття, які користувачі отримують, взаємодіючи з фізичними об'єктами в реальності.

Анімації не просто популярні, сьогодні вони практично необхідні кожному сучасному додатку. UX анімація окрім ігрового досвіду, який так подобається користувачам, вони дають іще масу переваг власникам бізнесів. У цій статті ми розберемо які типи анімацій популярні в 2019 році, навіщо вони потрібні, і які анімації будуть корисні для конкретно вашого бізнесу.Замовити дизайн сайту

Типи анімацій на сайтах і в додатках

У сучасному анімуванні сайтів і додатків виділяють мікроанімаціі, великі анімації, анімації логотипів, емоційно анімації. Кожен з цих типів служить своїй конкретної мети.

Мікроанімації

Мікроанімаціі використовуються для кнопок, посилань, слайдерів, іконок, інших клікабельних елементів.

Функції: підштовхують користувача до простих конкретних дій, про які він міг забути або просто не подумав: наприклад, поставити лайк, написати коментар, поставити оцінку вашій компанії. Мікроанімаціі дають розуміння на яку кнопку треба натискати і чого очікувати далі.

МикроанимацииМикроанимации

https://dribbble.com/

Мікроанімаціі викликають емоцію, а емоційний дизайн створює у користувача міцний емоційний зв'язку «на цьому сайті мені весело, цікаво й добре».

При створенні таких анімацій основне навантаження лягає на самого дизайнера, а не на верстальника/фронтендера, оскільки саме дизайнер повинен розуміти як саме повинні поводитись усі елементи.

Ось яким чином ми використовуємо мікроанімаціі в наших проектах. Зверніть увагу на кнопки кошика, реєстрації, пункти соціальних кнопок.

Анімації в UI дизайні сайту

Великі анімації застосовують, коли потрібно зробити унікальний сайт, де всі елементи контенту взаємодіють між собою.

Функції: такі сайти дуже креативні, чудово виглядають у портфоліо, показують загальний рівень компанії. Саме тому такий підхід найчастіше використовують для сайтів самих веб-студій, архітекторів, креативних агентств, виставок, корпоративних сайтів, де мало контенту.

Яскравий приклад сайту такого типу

Однак такий підхід абсолютно не підходить для порталів, сервісів і великих сайтів з кількістю сторінок більше 100, оскільки анімація завжди додає сайту ваги.

Радимо:5 причин чому невеликому проекту не потрібен юзабіліті аудит

Анімації логотипу

Анімація логотипу включає в себе рух не тільки картинки, але й літер – назви компанії. Є багато прикладів яскравого та ефективного використання анімації логотипів. Ключовий фактор тут – рух елементів, здатний розповісти цілу історію за 1-3 секунди.

Анимация логотипа

https://www.pinterest.com/

Функції: за допомогою анімації логотипи стають більш сучасними, яскравішими, з перших секунд заманюють користувача і повідомляють необхідну інформацію про вашу компанію. Вдалі логотипи несуть не лише інформацію, але й емоційний заряд.

Анимация логотипаАнимация логотипа

https://www.pinterest.com/

Однак до анімації логотипів потрібно підходити дуже обережно, щоб не відволікати увагу користувача від вирішення основних завдань на вашому сайті.

Як анімації покращують UI і користувацьку взаємодію

UI анімації не тільки приємні погляду, але, будучи функціональними елементами, допомагають створювати яскравий користувацький досвід. На шляху користувача з пункту А в пункт B анімації виконують роль дороговказів.

  • Показують, що дія відбулася

Анимации в дизайне

https://www.pinterest.com/

  • Показують, що дія в процесі

Анимации в дизайне

https://www.pinterest.com/

  • Показують скільки часу займає дія

Анимации в дизайне

https://www.pinterest.com/

  • Впорядковують дані та різні смислові блоки

Анимации в дизайне

https://www.pinterest.com/

  • Акцентують увагу користувача на ключових речах

Анимации в дизайне

https://www.pinterest.com/

Схожі матеріали:Як потрібно робити UI редизайн, щоб не створити проблем розробці

  • Дарують відчуття «живої» взаємодії

Анимации в дизайне

https://www.pinterest.com/

  • «Пожвавлюють» нудні сторінки

Анимации в дизайне

https://www.pinterest.com/

Анімації сьогодні всюди. Вони подобаються користувачам, підвищують конверсію, створюють wow-ефект і здатні виділити ваш сайт серед сотень конкурентів. Хочете анімації, які закохають користувачів у ваш сайт? Напишіть нам і приходьте на зустріч. Підберемо найдієвіший варіант для вашого бізнесу. 

18.06.2019
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.