Огляд RPA і BPA на базі Artificial Intelligence Solutions 8 Огляд RPA і BPA на базі Artificial Intelligence Solutions 9 Огляд RPA і BPA на базі Artificial Intelligence Solutions 10

Роботизація та автоматизація бізнес-процесів компанії за допомогою RPA рішень на базі штучного інтелекту

#BPA, RPA, CRM

Існує кілька способів автоматизувати управління компанією. Серед них можна виділити системи BPA і RPA.

Автоматизація бізнес-процесів - BPA

Business Process Automation - це бізнес-рішення, що допомагають зробити щоденну робочу рутину співробітників більш ефективною. Системи BPA для кожного бізнесу підбираються індивідуально. Для цього фахівці аналізують ваші щоденні бізнес-процеси, визначають яким чином їх можна реструктурувати і зробити більш ефективними.

Головне завдання тут - заощадити людино-години, систематизувати і уніфікувати кожен бізнес-процес: оформлення замовлення, відправку замовлення, дзвінок до клієнта, збір фідбеку та інше.

Поглиблена автоматизація бізнесу за допомогою RPA

Robotic Process Automation - це більш технологічна форма автоматизації бізнес-процесів, так звана "роботизація". Більшість простих і рутинних завдань людини передається комп'ютеру: автододзвонювання, заповнення документації, створення звітів, відправка імейлів, створення нагадувань в календарі, чат бот для спілкування з клієнтами. По суті, це повторення стандартних дій вашого співробітника, але здійснене ботом через призначений для користувача інтерфейс.

Така автоматизація не тільки звільняє робочий час співробітника, але і виключає можливість помилок, що виникають внаслідок втоми, неуважності або поганого настрою. При цьому для самого співробітника залишаються найбільш цікаві, відповідальні, творчі завдання. Наприклад, успішне проведення переговорів, укладання угод, аналіз ринку для розширення компанії, оцінка ризиків, підвищення продажів.

Причини популярності RPA-технологій в бізнесі

RPA - це технології, призначені для автоматизації рутини в роботі офісних співробітників. Прискорення введення даних в різні системи, виконання простих шаблонних дій в обліковому записі та інші операції без участі людини. По суті, це заміна людини спеціально створеним ботом. Однак, на відміну від макросу, який просто робить чітко заданий порядок справ, цей бот навчається за рахунок машинного навчання (Machine Learning, ML).

Не секрет, що значна кількість великих компаній на світовому ринку вже налаштували автоматизацію своїх бізнес-процесів. Основні причини зрозумілі: зниження витрат (у тому числі на зарплату співробітникам, соцпакет і вихідну допомогу) та підвищення ефективності.

Але є ще кілька важливих плюсів, непомітних на перший погляд. Справа в тому, що RPA-технології набагато швидше впроваджуються в вашу систему і швидше окупаються, ніж спеціально розроблений софт. А їхня структура така, що немає необхідності перебудовувати вже існуючі процеси і системи в вашій компанії. Це RPA-технології підлаштовуються під них, а не навпаки.

Якщо говорити про підхід до розробки, то RPA належить до так званих low-code систем. Що означає: для створення потрібних рішень використовуються вже готові модулі. В результаті розробка софта відбувається при мінімальному використанні ручного набору коду і максимальній автоматизації завдань.

Незаперечним плюсом такого підходу є можливість ефективно працювати з RPA-технологіями навіть молодим фахівцям з невеликим досвідом в програмуванні. У той же час програмісти вищого рівня можуть переключитися на більш складні і цікаві творчі завдання.

Цікаві сучасні рішення для автоматизації бізнес-процесів з використанням AI

Ми підготували для вас невеликий огляд існуючих на сьогодні RPA-рішень з використанням штучного інтелекту для різних сфер бізнесу. Кожне з них вирішує власні завдання, значно полегшує щоденну рутину співробітників і прискорює вирішення бізнес-задач.

Платформа WorkFusion зі штучним інтелектом

Robotic Process Automation

WorkFusion – готове рішення для автоматизації всіх бізнес-процесів на базі штучного інтелекту. В платформу інтегровані боти, які навчаються в режимі реального часу і швидко адаптуються під автоматичні процеси підприємства. Платформа позиціонує себе як ідеальне рішення для банків, страхових компаній і системи охорони здоров'я.

WorkFusion використовує Standart Bank, найбільший банк Африки, з капіталізацією більше 164 мільярдів доларів, 10 мільйонами клієнтів і сотнею тисяч співробітників. Банк перейшов на використання WorkFusion, щоб відповідати очікуванням клієнтів, які в сучасному цифровому світі вимагають швидких результатів 24/7. На додачу до цієї мети банку також вдалося знизити витрати і прискорити своє зростання.

Платформа автоматизації бізнесу Hyperscience

Robotic Process Automation
Hyperscience – комп'ютерний зір для обробки і розпізнавання документів англійською мовою. Система переводить дані з документації англійською мовою - як друкованої, так і написаної від руки, в електронний вигляд. Вона сама визначає тип контенту і витягує дані для подальшої обробки. І звільняє при цьому більше 80% часу, який зазвичай витрачається на сортування документів вручну, введення даних. Також система спрощує навігацію по всіх документах компанії, до яких надано доступ, враховує стандартні випадки і винятки з правил.

Hyperscience також допомагає складати звіти більш ефективно, враховуючи навіть ті дані, які користувач-людина може не врахувати. Завдяки штучному інтелектові, що лежить в її основі, система автоматично сортує всі нові документи і постійно навчається для більш ефективної роботи з ними.

Автоматизація бізнесу з платформою BluePrism

Robotic Process Automation
BluePrism – ваш віртуальний офіс з «цифровими» співробітниками. Це цілий департамент віртуальних працівників, які живуть у вашій робочій мережі, для виконання шаблонних бізнес-завдань і автоматизації бізнес-процесів. Система використовує шість навичок штучного інтелекту: знання та інтуїція, візуальне сприйняття, постійне навчання, планування і послідовність дій, вирішення проблем, співпраця - чим нагадує мислення людини.

З цією системою вам не треба залучати програмістів і створювати спеціальні коди для кожного робочого завдання. BluePrism пропонує різні типи платформ, кожна створена для вирішення певних бізнес-задач. Будь-яку з них ви можете в будь-який момент інтегрувати в свій бізнес для виконання процесів. Система навчається сама, постійно підвищує продуктивність, покращує користувацький досвід і забезпечує операційну гнучкість.

Ще один інструмент для автоматизації бізнесу - UiPath. За допомогою UiPath можна забезпечити автоматизацію більшості робочих процесів і додатків. Інструмент легко взаємодіє як з абсолютно новими системами, так і створеними 10+ років тому. В цій статті ми більш детально розглянули можливості Ui-Path для автоматизації бізнес-процесу.

Раніше ми писали про використання систем штучного інтелекту для підвищення врожаю в агросекторі та ресторанному бізнесі.

Robotic Process Automation Evergreen

Цікавить автоматизація процесів для вашого бізнесу?

Ми в Evergreen займаємося розробкою систем автоматизації бізнес-процесів як на базі штучного інтелекту, так і без його використання. У нас вже є рішення для всіх стандартних завдань вашого бізнесу. Якщо ж ваші завдання нестандартні і вимагають особливого підходу, ми із задоволенням створимо відповідне рішення для вас.

22.12.2018
Зображення, використані в статті, були взяті з відкритих джерел і використовуються як ілюстрації.
Хочете обговорити ваш проект або замовити розробку?
Надіслати
Цей сайт є українською мовою. Ви можете переключити мову у меню, або зробити це зараз.